Contractverlenging voor Ellen Van Loy

Contractverlenging voor Ellen Van Loy

Ellen Van Loy doet er alvast nog een jaartje bij in het shirt van de Telenet Baloise Lions. Er is een contractverlenging tot eind februari 2021, laat het team van Sven Nys weten. (fotocredit TFoto)

Goed nieuws voor de fans van het damesveldrijden en in het bijzonder die van Ellen Van Loy. Zij heeft een contractverlenging, die loopt tot eind februari 2021, ondertekend met het team Telenet Baloise Lions. Komend veldritseizoen wordt zo haar achtste in dezelfde kleuren. 

IMG_1270 Ellen Van Loy.jpg (474 KB)Fotocredit Veldritkrant

De ambitie en prestaties zijn er met de jaren niet op achteruitgegaan bij Ellen Van Loy. Zij reed zichzelf dit veldritseizoen 31 keer in de top 10, waarvan iets minder dan de helft top 5. Wat bovendien aantoont dat ze heel wat wedstrijden rijdt. Uitschieters waren een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen en een 8ste plek, als eerste Belgische, op het wereldkampioenschap 2020 in het Zwiterse Dübendorf. In Zonnebeke (3de) en Otegem (2de) pakte Van Loy een podiumplek.

Trots

"Ik wil nog minstens een jaar blijven genieten van de veldritsport. Ik denk nog niet aan stoppen.", laat Ellen optekenen. "Ik leef me uit in het veld en voel dat ik op mijn niveau nog mooie resultaten kan behalen. Net onder het niveau van de absolute wereldtoppers ben ik een van de vaste waarden in het veld. Daar ben ik heel trots op. Op het WK veroverde ik als eerste Belgische een achtste plek. Van dat soort uitschieters kan ik enorm genieten."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets kan betekenen in de veldritsport. Ik ben jarenlang door de ploeg heel goed omkaderd. Ik voel me hier thuis, dus ik zie niet in waarom ik na al die mooie jaren nog van ploeg zou veranderen. Telenet Baloise Lions weet wat ze aan mij hebben, en ik weet wat ik van hen mag verwachten. Met Lucinda, Shirin, Fleur en Marthe verschijnen we volgende winter trouwens met een stevige vrouwenploeg in het veld.", aldus een nog steeds ambitieuze Ellen Van Loy, die dit jaar 40 wordt.

IMG_1284 Ellen.jpg (474 KB)Fotocredit Veldritkrant

Tekstbron: persbericht Telenet Baloise Liosn




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!