Thibau Nys schiet meteen raak in de regenboogtrui

Thibau Nys schiet meteen raak in de regenboogtrui

Thibau Nys heeft bij zijn eerste aantreden in de regenboogtrui al meteen de zege te pakken. Zijn teamgenoot Ward Huybs en Jetze Van Campenhout flankeerden hem op het podium in Lille.

Thibau Nys reed met de Krawatencross in Lille zijn eerste wedstrijd in de regenboogtrui. De kersverse wereldkampioen bij de juniores kreeg met Jetze Van Campenhout een taaie klant mee op de kop van de wedstrijd. Ward Huybs had het iets moeilijker om zich vooraan te blijven positioneren en speelde dusdanig wat accordeon. Maar richting het slot kon hij wel consolideren en werd het een strijd met drie voor de zege. Daarin toonde Nys jr zich de betere. Huybs finishte als tweede en Van Campenhout strandde op plek drie.

LIL_7869 podium juniores.jpg (441 KB)

"Ik heb er van de eerste tot de laatste seconde van genoten", vertelde Thibau Nys. "Het zou een domper geweest zijn om die eerste cross in die trui te verliezen, maar in een seizoen zoals dit, is elk verlies een domper."

Pijnlijke schouder

"Qua vorm was dit één van de beste dagen van het seizoen, maar technisch was het een ramp. Elke ronde raakte ik drie, vier palen en ik ging twee keer tegen de grond. Mijn schouder doet nog altijd pijn. Door die goede vorm was het toch een genot om hier rond te rijden. Hopelijk kan ik die trui dit jaar nog een paar keer laten zien en kan ik er nog een paar overwinningen aan toevoegen.", aldus Nys jr, die naderhand nog vertelde tegen onze cameraman Julien dat hij ook last had van pijnlijke voeten en niet voor het eerst blijkbaar. De schoenen gingen dan ook na de wedstrijd meteen uit.

IMG_0172 schoenen uit Thibau.jpg (441 KB)

Fotocredits TFoto - Veldritkrant / bron reactie: DVV Trofee Lille

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!