Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Nederlander Del Grosso beste eerstejaars: “Iedereen eindigde op zijn plek”

Nederlander Del Grosso beste eerstejaars: “Iedereen eindigde op zijn plek”

Het was eens wat anders in Dübendorf, geen Nederlanders op het podium bij de junioren. Toch zette Tibor Del Grosso een dijk van een wedstrijd neer. Als eerstejaars eindigde hij op de vijfde stek. Eerder dit jaar kroonde de man van Callant – Pauwels Sauzen zich al tot Nederlands juniorenkampioen.

Del Grosso kan als eerstejaars alleen maar tevreden zijn met zo’n resultaat. “Ik denk dat ik alles goed gedaan heb vandaag”, klonk hij tevreden. “Mijn start was goed, maar de rest was simpelweg sterker vandaag. Het is een eerlijk rondje, waarop iedereen op zijn plaats terecht gekomen is.”

Er was nog een kleine kans om nog één plek beter te doen. “Ja misschien wel”, bekende Del Grosso. “Op een gegeven moment hing ik in het wiel van Emiel Verstrynge (later brons, red.) en reed ik de materiaalpost in. Ik wisselde daar elke ronde. Achteraf gezien had ik dat misschien beter niet gedaan, want op dat moment sluit hij aan bij de kop van de wedstrijd.”

Was podium nog haalbaar? “Nee dat sowieso niet. De anderen waren sowieso te sterk. Een vierde plaats was misschien wel nog mogelijk geweest na de val van Dario Lillo. Ach, ik mag sowieso tevreden zijn met dit resultaat. Het opent perspectieven voor volgend jaar. “

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen
Zoeken

Kalender

februari 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829