Jente Michels: “Mits goede start was er nog meer mogelijk geweest”

Jente Michels: “Mits goede start was er nog meer mogelijk geweest”

De Belgen blonken uit bij de junioren op het wereldkampioenschap in Dübendorf. Het podium kleurde volledig blauw. Ook daarachter sloegen onze landgenoten geen mal figuur. Jente Michels werd als eerstejaars zevende.

De enige Belgische eerstejaars en meteen in de top tien. “Voor het seizoen had ik zelfs niet verwacht hier te mogen starten”, klonk Michels tevreden. “Mijn start was minder. Ik kon niet echt goed optrekken na de bochten, waardoor ik heel wat plaatsen verloor.”

Wat volgde was een inhaalrace. “Die liep merkwaardig goed”, ging hij verder. “Ronde na ronde kon ik opschuiven, waardoor ik uiteindelijk als zevende eindigde. Mits een goede start was een top vijf misschien wel mogelijk geweest. Het verschil was niet zo enorm groot.”

Volgend jaar mag Michels opnieuw aantreden bij de junioren. “Als ik dezelfde stap kan zetten als dit jaar, hoop ik in Oostende mee te kunnen doen voor de regenboogtrui. Ik merkte nu dat ik op die zware omloop nog power te kort kwam om de tweedejaars te kunnen volgen.”

Yorben Lauryssen en Ward Huybs zeven- en achttiende

Ondanks een zeventiende plaats was Lauryssen niet ontevreden. “Door de hectische start, was ik niet zo goed weg. Als je kijkt naar mijn resultaten in de wereldbeker, past deze zeventiende plaats wel in het rijtje.”

Ward Huybs kreeg af te rekenen met pech. “In de eerste ronde reed ik meteen lek, waardoor ik bij een halve ronde op een platte band verder moest. Hierdoor verloor ik veel plaatsen. Als achtentwintigste kon ik mijn weg hervatten op een nieuwe fiets. Uiteindelijk raapte ik nog tien jongens op.”

Fotocredits en TFoto: TFoto en Toelen

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 juniores heren klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!