Happy Dog Cat

Ryan Kamp zorgt voor twee op twee

Ryan Kamp zorgt voor twee op twee

De zaterdag lijkt de dag van de Nederlanders te worden op het wereldkampioenschap in Dübendorf. Na de dames junioren weerklonk ook bij de beloften het Wilhelmus. Ryan Kamp kroonde zich na de Nederlandse titel ook tot wereldkampioen.

Na een gesloten beginfase maakten Pim Ronhaar, Antoine Benoist, Kevin Kuhn, Niels Vandeputte en Ryan Kamp het verschil. De speldenprikken volgende elkaar in snel tempo op, maar alles kwam steeds weer samen.

Het tweede wedstrijddeel werd gekleurd door Ryan Kamp en de Zwitser Kevin Kuhn. Het duo legde een hoog tempo op, waardoor de concurrentie brak. In de finale deed Kamp daar nog een schepje bovenop en kon zo de regenboogtrui veroveren. Kuhn greep het zilver.

Voor de laatste podiumstek was het nog lang spannend. Antoine Benoist lag lang in polepositie, maar werd uit de achtergrond nog voorbijgesneld door een verrassend sterke Mees Hendrikx. De Nederlander was dolgelukkig met het brons. Benoist werd nog vierde, terwijl Pim Ronhaar als eerstejaars de top vijf vervolledigde.

WK1_6283 podium WK beloften heren.jpg (383 KB)

“Plan lukte oorspronkelijk niet”

Ryan Kamp was dolgelukkig met de titel en erg dankbaar. “Ik moet mijn landgenoten bedanken vandaag”, stak Kamp van wal. “In het begin van de wedstrijd voelde ik mij echt niet goed. Toen hebben Pim Ronhaar en later Mees Hendrikx het tempo heel hoog gehouden, waardoor ik de kans kreeg om te herstellen.”

Het oorspronkelijke plan lukte niet. “Het doel was om na een rustige start de wedstrijd open te breken, maar dat lukte niet. In de finale kon ik wel het verschil maken. Het goede gevoel kwam terug en de wind speelde in mijn voordeel én nadeel. Het was niet gemakkelijk om weg te geraken, maar ook niet om terug te komen vanuit de achtergrond.”

De trui kwam niet als een verrassing. De laatste weken was de Nederlander heel sterk. “Ik heb nochtans niets anders gedaan de laatste weken, maar ik kreeg na mijn Nederlandse titel en overwinning in Nommay een échte mentale boost.”

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 beloften heren klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!