Julie De Wilde eerste Belgische: “Kloof dichten is het doel”

Julie De Wilde eerste Belgische: “Kloof dichten is het doel”

Aan Shirin Van Anrooij was tijdens het eerste wereldkampioenschap voor junioren dames niets te doen. Julie De Wilde finishte als eerste Belgische nog net binnen de top tien. De andere landgenoten finishten tussen plek achttien en achtentwintig.

De Wilde nam een blitsstart in Dübendorf. “Ik hing op een bepaald moment inderdaad zesde”, vertelde ze na de finish. “Toen kreeg ik echter last van de warmte, waardoor ik wegzakte naar de zestiende stek. Ik had nochtans de mouwen van mijn pak geknipt, maar dat bleek niet voldoende. Daarnaast had ik, ondanks dat het droog was, de omloop onderschat.”

Na de terugval werkte De Wilde zich terug richting de top tien. “Ik zocht mijn eigen tempo en kon zo mijn opmars naar voor maken. De top tien was het doel, maar ik wist dat het zeer moeilijk ging worden. Ik ben tevreden dat ik dat hebben kunnen halen.”

De kloof met winnares Van Anrooij was groot. “Of ik die achterstand ga kunnen wegwerken is moeilijk te zeggen. Het is in elk geval mijn doel. Vooral op het gebied van techniek heb ik nog veel groeimarge. Ik verlies nog hopen seconden met het op- en afspringen.”

De komende weken werkt De Wilde nog enkele veldritten af als voorbereiding op het wegseizoen. Sterre Vervloet finishte als 18de, Julie Brouwers 25ste en Mirthe Van Den Brande als 28ste.

Fotocredits en Tekst : TFoto en Toelen

Volledige uitslag WK juniores dames klik

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!