Ceylin del Carmen Alvarado wint bloedstollende strijd

Ceylin del Carmen Alvarado wint bloedstollende strijd

Drie op drie voor Nederland gedurende de eerste wereldkampioenschapdag én tijdens de wedstrijd bij de dames. Ceylin del Carmen Alvarado haalde het in een bloedstollende sprint met Annemarie Worst. Lucinda Brand maakte het Nederlandse feestje compleet.

De Nederlandse dames maakten hun favorietenrol volledig waar. Al in de beginfase kleurde de kop van de wedstrijd volledig oranje. De kopgroep bestond uit Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Lucinda Brand.

Het Nederlandse trio bestookte elkaar heel de wedstrijd. Brand leek het voornaamste slachtoffer te worden, maar keer op keer sloot de dame van de Telenet Baloise Lions weer aan. Niemand kon nog het verschil maken en uiteindelijk draaide het uit op een spurt.

De spannende strijd werd beslecht in het voordeel van Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst, die de spurt op kop aanvatte, werd tweede. “Ik had jammer genoeg in de finale niet meer de benen om het af te maken”, reageerde de zilveren medaillewinnares teleurgesteld. Lucinda Brand werd op enkele meters nog derde.

WK1_6423.JPG (541 KB)

De Amerikaanse Katie Compton en de Nederlandse Yara Kastelijn vervolledigden de top vijf. Het beste Belgische resultaat was Ellen Van Loy op plek acht, met net achter haar in de uitslag Laura Verdonschot. Het plan van Sanne Cant om haar wereldtitel te verlengen ging volledig in rook om. Met een twaalfde plaats droop ze teleurgesteld af.

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 elite dames klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!