Belgen spelen niet lang genoeg mee bij de beloften

Belgen spelen niet lang genoeg mee bij de beloften

De Belgische beloften namen een sterke start, maar vielen al snel terug tijdens het wereldkampioenschap in Dübendorf. Niels Vandeputte hield de eer nog enigszins hoog met een zevende stek.

Vandeputte had gemengde gevoelens na de wedstrijd. “Naar een wereldkampioenschap kom je maar voor één plaats, dus met stek zeven kan ik niet tevreden zijn”, vertelde hij. “Ik kan me echter niets verwijten, want ik heb er alles aan gedaan en me volledig 'pertotal' gereden. Meer zat er écht niet in vandaag.”

“Ik had niet de superdag waar ik op hoopte en kreeg ook niet het parcours voorgeschoteld dat volledig mijn ding was. Op zo een wereldkampioenschap moet alles meezitten. Het WK in Oostende volgend jaar zal meer iets voor mij zijn.” Jelle Camps en Yentl Bekaert wisten als negende en tiende ook nog net binnen de top tien te finishen.

Pech en teleurstelling

Voor Toon Vandebosch was de wedstrijd over voor hij echt begonnen was. “Ze vielen voor mij na de start en ik kon ze niet meer ontwijken. Ik ging vol overkop en moest als allerlaatste terug vertrekken.”

Daarna volgde een lange inhaalrace. “Die verliep nog goed, want op een gegeven moment hing ik elfde. Twee lekke banden gooiden opnieuw roet in het eten. Uiteindelijk finishte ik als zeventiende.”

Timo Kielich deed het nog iets beter met een veertiende plaats. “Hier heb ik geen verklaring voor”, reageerde een duidelijk aangeslagen Limburger. “Dit is zeer frustrerend want ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om vandaag goed te zijn.”

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen

Volledige uitslag WK Cyclocross 2020 beloften heren klik

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!