Alvarado: “In de Dominicaanse Republiek gaan ze uit hun dak”

Alvarado: “In de Dominicaanse Republiek gaan ze uit hun dak”

Ceylin del Carmen Alvarado schitterde in haar regenboogtrui tijdens de persconferentie. Na een bloedstollende spurt haalde de Nederlandse met Dominicaanse roots het. “Daar gaan ze nu ongetwijfeld stevig uit hun dak.”

Spanning tot in de finale bij de dames elite. Alvarado herbeleefde die laatste ronde tijdens de persconferentie. “De twijfel sloeg toe met nog één ronde te gaan”, vertelde ze. “Ik was heel vermoeid en wist niet of ik het nog zou kunnen afmaken in de sprint.”

“Ze riepen me toe dat ik op kop de brug moest aanvatten, maar die positie was voor Annemarie. We reden alle twee de ziel uit ons lijf. Ik merkte dat zij stilviel en ik kon blijven versnellen. Zo maakte ik het uiteindelijk af.”

In het verleden werd Alvarado al verschillende keren geklopt in de sprint. “Toch heb ik niet extra gewerkt aan zo een explosieve finale. Een sprint in het veldrijden is altijd speciaal. Vaak wint niet te snelste, maar gewoon degene die nog het meeste in haar tank heeft.”

“De vorige keren lukte het niet, maar nu wou ik het duidelijk zo graag en had ik nog net iets meer over om het af te maken. Ik heb geen woorden om dit gevoel te omschrijven.” Haar familie vierde mee. “Zij zijn enorm belangrijk voor mij. Mijn zus uit Spanje was er vandaag ook bij.”

Alvarado is nog steeds officieel belofte. “Het plan van de ploeg aan het begin van het seizoen was ook om al de kampioenschappen in mijn leeftijdscategorie af te werken”, bekende ze. “Niemand kon echter toen inschatten dat het dit seizoen zo goed ging gaan. Met mijn resultaten heb ik ze kunnen overtuigen om toch bij de elite te starten.”

Ook wegploeg

Naast een wegploeg voor heren, zal er deze zomer ook een ploeg zijn voor de dames binnen de rangen van de broers Roodhooft. “Het zal een nieuwe ervaring voor mij zijn om op een hoger niveau te kunnen koersen op de weg. Ik zal moeten ontdekken wat ik daar kan. Met de begeleiding van het team vertrouw ik erop dat het goed komt.”

Fotocredits en tekst: TFoto en Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!