Van der Poel wint GP Adrie van der Poel

Van der Poel wint GP Adrie van der Poel

Mathieu van der Poel heeft de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide, genoemd naar zijn vader, gewonnen. Toon Aerts finishte als tweede en is eindwinnaar van het klassement. Eli Iserbyt werd derde.

Bij elite heren leek het er op dat Mathieu van der Poel het scenario van een lang gesloten wedstrijd zoals in de vorige categorieën zou doorbreken. De wereldkampioen vloog er meteen in, gevolgd door Toon Aerts. Maar bij de passage aan de meet na één ronde troepte alles samen en zagen we opnieuw een lang lint van renners. Toon Aerts zette zich op kop in de derde ronde en we kregen een kopgroep van een 13 tal renners, die in de volgende ronde nog werd aangevuld met ondere andere Tim Merlier, die terugkwam na het wisselen van een schoen. Dat was nodig na een hapering met een andere renner op de aankomststrook en nog een paar slippers. 

In ronde vijf versnelde Aerts nogmaals en dat zorgde voor enige afscheiding. We zagen ook Pidcock, Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Joris Nieuwenhuis, Mathieu van der Poel en Wout van Aert in zijn spoor. Laurens Sweeck was er in de volgende ronde ook terug bij en de Belgische kampioen plaatste bovendien een demarrage. Van der Poel liet niet begaan en reed er naartoe om even later zelf stevig door te trekken op een hellend stuk. Niemand slaagde er in om te volgen en de Alpecin-Fenixkopman bouwde zijn voorsprong verder uit om gecontroleerd te kunnen soleren naar de zege. Achter hem werkten Eli Iserbyt en Toon Aerts zich los van Sweeck en de twee consolideerden alvast een podiumplaats. Aerts jumpte in het slot over de balkjes en kon nog wegrijden van de West-Vlaming. De kopman van de Telenet Baloise Lions was zo absoluut zeker van de eindzege in de Wereldbeker

HOG_5842 podium elite heren.jpg (421 KB)

Het eindpodium van de Wereldbeker 2019-2020 elite heren


HOG_5857 eindpodium elite heren .jpg (387 KB)

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!