Ryan Kamp krijgt profcontract van 3 jaar

Ryan Kamp krijgt profcontract van 3 jaar

Ryan Kamp ziet zijn goede prestaties beloond bij Pauwels Sauzen-Bingoal. De Nederlandse beloftekampioen krijgt een profcontract voor de komende drie jaar maar blijft momenteel wel als belofte fietsen. Dat laat het team weten in een persbericht.

Ryan Kamp won dit veldritseizoen met de Hotondcross in Ronse en de Brussels Universities Cross (lees hier) twee mooie crossen en stond in de wereldbekermanches van Bern (Zwi), Koksijde en Namen op het podium. Het voorbije weekend werd hij bovendien opnieuw Nederlands kampioen bij de beloften.  Teammanager Jurgen Mettepenningen merkte ook nog eens enkele hoopgevende prestaties van de jongeman op in profcrossen en heeft al die mooie prestaties nu beloond met een profcontract van drie jaar.

Kansen geven aan de jeugd

“Dit bewijst dat we verder willen blijven investeren in eigen jeugd.", benadrukt Jurgen Mettepenningen. "Ryan heeft zich sinds zijn komst bij onze ploeg uitstekend ingepast in ons geheel. We leerden intussen ook dat hij een teamspeler is. Belangrijk, binnen de filosofie van onze ploeg. Ik geloof bovendien volop in het kunnen van Ryan. Zijn fantastische regelmaat bij de beloften toont dat hij toekomst heeft, al blijft hij momenteel nog in de U23-categorie crossen. Dankzij dit driejarig profcontract krijgt hij nu wel de mogelijkheden om zich nog meer op zijn sport te focussen en zich zo verder door te ontwikkelen.”

Hele grote stap

"Ik voel me prima binnen deze ploeg. Ondanks de kleine taalbarrière die er in het begin met de West-Vlamingen was.", klinkt het met een knipoog bij Ryan Kamp. " De stap die ik dit seizoen heb gezet, is een stukje groter dan ik vooraf had verwacht. Het was mijn voornaamste doel om een constant seizoen te rijden, en dat lukt me momenteel. Ik wil de stijgende lijn verder laten groeien, en dit profcontract voor drie jaar biedt me extra vertrouwen en rust. Dit is een hele grote stap voor me, en dat gaf me zondag al een boost op het NK. Ik was toen al extra gemotiveerd om te laten zien wat ik waard ben.”, aldus de 19-jarige Nederlander.

Fotocredit TFoto / bron: persbericht team Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!