Alicia Franck heeft de cyclocross in Otegem gewonnen

Alicia Franck heeft de cyclocross in Otegem gewonnen

Alicia Franck heeft een solo vanaf de tweede ronde in de cyclocross van Otegem weten af te werken met de zege als beloning. Ellen Van Loy won het spurtje voor de tweede plaats en de jonge Britse Anna Kay vervolledigde het podium als derde.

De kersverse Franse kampioene Marion Norbert Riberolle startte goed in Otegem maar het was de Luxemburgse kampioene Christine Majerus die als eerste het veld wist in te duiken.  De jonge Britse Anna Kay had er duidelijk zin in en nam de kop. Door over de balkjes te springen pakte ze enkele meters op de rest en ze reed ook als enige door de lastige modderstrook in de eerste ronde.  In de volgende ronde kregen we een trio vooraan, met Majerus, Kay en haar teamgenote Alicia Franck van het team Experza-Footlogix, dat duidelijk de wedstrijd in handen aan het nemen was.  Ellen Van Loy leidde het groepje met achtervolgsters. Op de kop was het deze keer Franck die de modderstrook als de betere doorploegde en een kloofje nam. Op het asfalt richting ronde drie troepte het achter haar wat samen. Wat volgde was een solo van Alicia Franck tot aan de meet en haar teamgenotes, die het ploegenspel speelden. Daar had het team Experza-Footlogix een overwicht voor met Anna Kay, Manon Bakker en Marion Norbert Riberolle tegenover Christine Majerus, Ellen Van Loy en Aniek van Alphen, die elk van een ander team zijn. De leidster in de wedstrijd had op drie ronden van het einde een min of meer comfortabele voorsprong van een halve minuut, voldoende om haar eerste overwinning in België te pakken bij elite dames.

Drie rensters zonderden zich nog af in de strijd voor de overige podiumplaatsen en vochten het uit in de spurt. Daarin was Ellen Van Loy sneller dan Anna Kay en Christine Majerus.

"Ik had het niet verwacht bij de start. De ontlading is echt enorm.", reageerde Alicia na de wedstrijd tegenover Play Sports. Toen ze ineens alleen op kop aan het rijden was, dacht ze "Oei, waar ben ik nu aan begonnen. Het gat werd groter en ik ben blij dat ik het heb kunnen houden." Het vertrouwen en de conditie is er bij de Oostvlaamse, die de nodige pech kende de voorbije jaren. "Het doet heel veel deugd. Ook als je ziet dat hard blijven werken loont. Ik hoop dat de tijd van tegenslag voorbij is.", aldus een gelukkige en hoopvolle Alicia Franck

 

Fotocredit TFoto

Uitslag straks via klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!