Velofollies 2023

Topfavoriet Dockx zegeviert op Belgisch kampioenschap

Topfavoriet Dockx zegeviert op Belgisch kampioenschap

Ook op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen stond geen maat op Aaron Dockx. Kay De Bruyckere en Dario Van der Heijden flankeerden de alleswinner op het podium

Aaron Dockx startte bij de tweedejaars nieuwelingen als absoluut topfavoriet op het BK in Antwerpen en dook ook meteen als eerste het veld in. Thomas Willems nam het even van hem over maar de Iko-Crelanrenner zat al snel terug op kop. In zijn spoor volgden ook Kay De Bruyckere, Jarno Smets en Seppe Laenen. Maar niet voor lang. Dockx zette druk en pakte enkele meters voorsprong, die hij verder uitbouwde om finaal ook op Linkeroever te soleren naar de zege. De strijd voor de overige podiumplaatsen was iets spannender. Kenay De Moyer reed lang in tweede positie maar werd bijgebeend door Dario Van Der Heijden en Kay De Bruyckere. Van der Heijden leek op weg naar het zilver maar De Bruyckere wist hem nog voorbij te snellen.

BKA_2687 Dockx wint.jpg (329 KB)


BKA_2743 podium 2de j nieuwelingen.jpg (433 KB)
"Ik voelde vandaag toch wel wat druk, ik kon vandaag alleen maar verliezen", vertelde Dockx voor het team Iko-Crelan. "Maar ik heb de puntjes op de i gezet. Dankzij een goede loting kon ik op de eerste rij vertrekken en met een goede start de basis leggen voor mijn Belgische titel. Tijdens de cross heb ik genoten van de fans langs de kant. Er waren veel supporters naar hier afgezakt om voor mij en Toon te supporteren. " genoot de Belgische kampioen nog na.

Aaron Dockx verloor dit veldritseizoen nog geen enkele wedstrijd waar hij aan de start kwam en wil de trend voortzetten “Voor het seizoen had ik verwacht dat het moeilijker zou worden. Vorig jaar verloor ik twee keer, maar nu ga ik proberen om het perfecte seizoen af te werken en niet te verliezen.", klinkt het.

Fotocredits TFoto / bron reactie: team Iko-Crelan

Volledige uitslag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!