Nederlandse titelstrijd bij de jeugd

Nederlandse titelstrijd bij de jeugd

Niet alleen in België wordt er dit weekend gestreden voor de nationale titels. Ook in andere landen is dat het geval. In Nederland mochten zaterdag naast de masters de nieuwelingen meisjes en jongens aantreden. Zondag was het aan de junioren.

David Haverdings ging aan de haal met de trui bij de jongens nieuwelingen. In de tweede wedstrijdhelft kon hij zich loswerken van de overgebleven concurrentie. Jelte Jochems en Menno Huising vergezelden hem op het podium.

Haverdings won dit jaar al dertien keer. “Daarom telde maar één plek voor me en dat was de eerste”, vertelde de nieuwe kampioen aan de KNWU. “Ik ben heel blij dat ik het seizoen heb kunnen bekronen met deze titel. Nadat mijn laatste overgebleven concurrent een foutje maakte, ben ik volle bak in de aanval gedaan. Dat was afzien, maar bracht me het goud.”

Bij de meisjes was de titel voor Leonie Bentveld. Na een inhaalrace greep zij Mirre Knaven, die nog zilver won. Het brons was voor Lauren Molengraaf. “Ik heb dit seizoen met veel bij de junior vrouwen mogen rijden en had daardoor geen punten bij de nieuweling-meisjes.”

“Hierdoor moest ik van achteren starten en wachtte me eerst een lange inhaalrace. Toen ik eenmaal bij Mirre was heb ik even gas terug genomen en toen mijn aanval naar het goud ingezet”, keek Bentveld tevreden terug.

Junioren – Tibor Del Grosso en Shirin Van Anrooij

Bij de jongens domineerden de eerstejaars. Tibor Del Grosso van de Belgische formatie Callant – Pauwels Sauzen haalde het solo. Meer spanning was er voor plek twee. Die strijd werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Lucas Jansen. Danny van Lierop mocht als derde het podium op.

De twee topfavorieten bij de dames junioren vochten het zondagochtend uit. Shirin Van Anrooij nam meteen de bovenhand, maar na een val op de balken ging Puck Pieterse haar voorbij. Van Anrooij liet haar hoofd niet hangen en ging weer op en over Pieterse. De derde stek was na een spannende strijd voor Fem van Empel, die ook al eindwinnares was van het regelmatigheidscriterium de Helen 100 Trophy.

Bij de beloften dames wint Inge van der Heijden de Nederlandse titel en dat deed ze in haar wereldkampioenentrui "Rijden in de regenboogtrui is geweldig, na het EK was het pas de tweede keer dat ik in een wedstrijd mag starten in dat tricot. Maar het brengt ook een bepaalde druk met zich mee natuurlijk. Maar ik kon het vandaag waarmaken” aldus Van der Heijden. Manon Bakker (zilver) en Aniek van Alphen (brons) flankeerden haar op het podium

NK 2020 podium dames beloften Karel.jpg (355 KB)Fotocredit Karel

Fotocredit en tekst - TFoto en Toelen / bron reacties: KNWU

Volledige uitslag

nieuwelingen meisjes klik
nieuwelingen jongens klik
junioren heren klik
junioren dames klik
beloften dames klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!