De Wilde en Van Sinaey Belgisch kampioen bij dames jeugd

De Wilde en Van Sinaey Belgisch kampioen bij dames jeugd

Julie De Wilde en Xaydée Van Sinaey hebben de Belgische kampioenentitel gewonnen bij respectievelijk dames juniores en dames nieuwelingen.

Bij de dames jeugd pakte juniore Sterre Vervloet meteen na de start de kop, gevolgd door Lotte Baele en Julie De Wilde. Vervloet wist wat voorsprong te nemen en kreeg Mirthe Van Den Brande, met in haar wiel Julie De Wilde, als eerste achtervolgsters. Een kloof van een tiental seconden werd in de tweede ronde zowat gehalveerd en dit vooral door toedoen van De Wilde. Door een schuivertje van Van Den Brande kwam zij alleen te zitten en toen ook Sterre Vervloet viel zat ze ineens vooraan. In de laatste ronde dook vanuit de achtergrond ook Julie Brouwers op. Brouwers en De Wilde bleken nog over de beste papieren te beschikken en duelleerden voor de zege. Dit terwijl Mirthe Van Den Brande zich op positie drie bevond en Vervloet wat terugzakte. Na de passage op het ponton kon De Wilde wat afstand nemen van haar metgezellin en reed ze naar de Belgische kampioenentitel bij de dames juniores, na Kruibeke haar tweede. Julie Brouwers consolideerde de tweede plek en Mirthe Van Den Brande vervolledigde het podium als derde.

BKA_2887 dames juniores.jpg (396 KB)

Bij de dames nieuwelingen won de ijzersterke Xaydée Van Sinaey. Febe De Smedt en Chloë Van Den Eede flankeerden haar op het podium als tweede en derde

BKA_2826 podium dames nieuwelingen.jpg (414 KB)

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!