Sanne Cant: 'Ik moet op mijn hoede blijven'

Sanne Cant: 'Ik moet op mijn hoede blijven'

Als Sanne Cant op zaterdag 11 januari 2020 de Belgische kampioenentitel veldrijden wint, en die kans is groot, is het haar 11de op rij bij elite dames.

Op het Belgisch kampioenschap veldrijden 2019 in Kruibeke pakte Sanne Cant haar 10de tricolore trui op rij bij elite dames. Ook dit jaar is zij de topfavoriete.

"Uiteraard was die tiende vorig seizoen erg speciaal, maar ik ben er zelf niet echt mee bezig. Het is een Belgische titel en ik wil er graag zoveel mogelijk binnenrijven in mijn carrière.”, laat Sanne optekenen voor het team.

De Lilse weet als geen ander dat het niet als een evidentie mag beschouwd worden. “Maar ik moet op mijn hoede blijven. Vorig jaar was het relatief makkelijk, in Oostende was er een sterke Verdonschot. De concurrentie is altijd moeilijk in te schatten, maar Ellen Van Loy en Laura Verdonschot (lees hier) zullen zeker en vast gemotiveerd zijn. We zullen vooral het koersverloop en de omloop moeten afwachten en bovendien loert pech ook altijd om de hoek. Afwachten dus tot zaterdag, maar ik wil absoluut mijn titel verlengen.”, aldus de ervaren kampioene.

Vorig jaar flankeerde Loes Sels haar op het podium in Kruibeke, als tweede. Voor dit BK zal Sels ongetwijfeld tuk zijn om haar duit in het zakje te doen, als ploegmate dan deze keer. Karen Verhestraeten is de derde elite dame van Iko-Crelan, dat zowaar het grootst aantal rensters aan de start heeft als profteam.

En Ellen Van Loy is inderdaad gemotiveerd voor het BK: "Ik kijk ernaar uit om eens tussen de Belgen te strijden om de overwinning. Dat wordt plezant. Het zal ook een wedstrijd op hoog niveau zijn. Ik kan zaterdag Belgisch kampioen worden, ja. Maar als iedereen een goeie dag heeft weet ik dat dat geen eenvoudige opdracht zal zijn.", klinkt het bij de Telenet Baloise leeuwin.

Dames beloften

Bij de dames beloften is Marthe Truyen, de teamgenote van Ellen Van Loy, wellicht een kanshebber op de titel. "Vorig jaar was ik enorm teleurgesteld met mijn tweede plek. Ik heb toen meteen gezegd dat ik dit jaar opnieuw vol voor de beloftentitel zou gaan. Die ambitie is onveranderd gebleven. Het BK blijft altijd iets speciaals. Ik ben bijna volledig hersteld van mijn val in Brussel. Dat het maar snel zaterdag is!", luidt het bij Marthe op de teamwebsite.

Kiona Crabbé en Jinse Peeters zijn ook kandidates voor het podium. Of misschien verrast een andere jongedame wel.

Info BK veldrijden 2020 in Antwerpen

Op zaterdag 11 januari 2020 klik
Op zondag 12 januari 2020 klik

Fotocredit TFoto / bron reacties: teamwebsites Iko Crelan en Telenet Baloise Lions

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!