Velofollies 2023

Quinten Hermans mikt op podium - het ponton vindt hij belachelijk

Quinten Hermans mikt op podium - het ponton vindt hij belachelijk

Quinten Hermans mikt komende zondag 12 januari 2020 op het BK veldrijden op een podiumplaats. Afgaande op de resultaten van dit seizoen is dat een haalbare kaart. Los van de sportieve prestatie heeft de renner van het kersverse Tormans CX Team ook een mening over het ponton in het parcours van het BK in Antwerpen: "Belachelijk".

Met twee zeges (Beringen en Essen) en best wel wat podiumplaatsen dit veldritseizoen kan Quinten Hermans zondag op het BK in Antwerpen tot de favorieten voor een medaille gerekend worden. De renner van het Tormans CX Team moest echter na de GP Sven Nys in Baal forfait geven voor de veldrit in Brussel wegens ziekte.

"Na ziekteperikelen vorige week voel ik me opnieuw een stuk beter. Zondag zal ik het parcours ontdekken, al zijn het strand en de beklimmingen me dankzij de Scheldecross voor een groot stuk bekend. Met een goeie vorm is het zeer realistisch om deze zondag een podiumplaats te behalen, want ik toonde deze winter namelijk regelmatig dat ik bij de beste drie belgen behoorde. Deze waardeverhoudingen zullen snel in de wedstrijd duidelijk worden, daarop zal ik mijn tactiek baseren.", laat Quinten optekenen op de website van zijn team. Xandro Meurisse is zondag ook van de partij maar zal wellicht weinig kunnen doen voor zijn teamgenoot, gezien de West-Vlaming behoorlijk achteraan van start moet.

'Te land, ter zee en in de lucht'

Hermans gaf tegenover het Nieuwsblad zijn ongezouten mening over het ponton. "Een belachelijke ingreep", zegt hij. "Dit voelt niet meer aan als veldrijden maar het lijkt meer op 'Te land, ter zee en in de lucht', een amusementsprogramma." aldus Hermans, die ook vindt dat de wielerbond zo'n zaken zou moeten afremmen en de renners in opstand moeten komen tegenover dergelijke praktijken.

Fotocredit TFoto

Info BK veldrijden 2020 in Antwerpen

Op zaterdag 11 januari 2020 klik hier
Op zondag 12 januari 2020 klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!