Topfavoriet bij de tweedejaarsnieuwelingen: “Verliezen zou teleurstelling zijn”

Topfavoriet bij de tweedejaarsnieuwelingen: “Verliezen zou teleurstelling zijn”

We krijgen dit weekend een gesloten én een open strijd in de nieuwelingencategorieën op het BK in Antwerpen. Aaron Dockx is de uitgesproken favoriet bij de tweedejaars, terwijl bij de eerstejaars het alle kanten uit kan.

Twintig op twintig. Aaron Dockx is dit seizoen ongeslagen bij de tweedejaarsnieuwelingen en start dan ook als topfavoriet aan het Belgisch kampioenschap zondagochtend. “Het zou een domper zijn als ik de titel niet kan grijpen”, klinkt de man van IKO Crelan vastberaden.

“De wedstrijd moet natuurlijk altijd nog gereden worden, dus er bestaat altijd een kans dat ik verlies. Daar hoop ik uiteraard niet op. De titel zou de kers op de taart zijn en ik ben alleen tevreden met een 21 op 21.”

Woensdag draaide Dockx enkele rondjes op de omloop. “Ik verwacht dat het er wel wat glad zal bijliggen. Het is ook een zwaar rondje, dus afzien zal ik zeker doen.” Wat met de concurrentie? “Die verwacht ik toch vooral uit de hoek van Callant-Pauwels Sauzen en Tormans Acrog. Er zal hoe dan ook hard gereden moeten worden voor de titel.”

Achter Dockx zijn er verschillende jongens die kans maken op het podium. Denk maar aan Kay De Bruyckere, Kenay De Moyer, Jori Van De Sompel, Victor Hannes …

“Vandenbergh en Uytterhoeven”

De eerstejaarsnieuwelingen wisselden elkaar af op het hoogste schavotje dit seizoen. De vorm van de dag zal dan ook allesbepalend zijn. De namen van Viktor Vandenbergh en Mike Uytterhoeven worden getipt als favoriet voor zaterdagochtend.

Mike Uytterhoeven steekt zijn ambities ook niet onder stoelen of banken. “Mijn doel is winnen”, liet de man van IKO Crelan optekenen. “Het parcours is heel zwaar en dat gaat ook meteen voor grote verschillen zorgen door de vele zandpassages.”

De andere genoemde favoriet uit het kamp van Callant-Pauwels Sauzen is voorzichtiger in zijn uitspraken. “Ik zou met een top tien zeer tevreden zijn”, vertelde Viktor Vandenbergh. “Ik heb niet specifiek naar BK toegewerkt en ik bekijk het wedstrijd tot wedstrijd.”

Zelden of nooit is een Belgisch kampioenschap zo open. Sem Janssens, Thomas Vuerinckx, Yordi Corsus, Wies Nuyens, Seppe van den Boer, Antoine Jamin, Brian Lambrechts, Ibe Dhont, Willem Janssens … Allemaal kanshebbers voor het podium

Laatstgenoemde komt uit een iets mindere periode. “Ik heb de maand december gebruikt om terug op te bouwen”, vertelde Janssens. “Het zand ligt me wel en het parcours is niet te snel door de bergjes en de modder. Er zijn veel stroken waar het verschil kan gemaakt worden.”

Fotocredit en tekst TFoto - Toelen

Info BK veldrijden 2020 in Antwerpen

Op zaterdag 11 januari 2020 klik
Op zondag 12 januari 2020 klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!