Velofollies 2023

Uittredend Belgisch beloftenkampioen: “Tactische keuzes gaan doorslag geven”

Uittredend Belgisch beloftenkampioen: “Tactische keuzes gaan doorslag geven”

Timo Kielich kroonde zich een jaar geleden in Kruibeke tot Belgisch kampioen bij de beloften. De Limburger toonde zijn trui dit seizoen en is ook voor het BK in Antwerpen bij de favorieten. De man van Creafin-Fristads verwacht een tactische en spannende wedstrijd.

Kielich mocht een seizoen rijden met de tricolore trui om zijn schouders. “Het is een jaar geweest waarin ik iets meer constante kreeg in mijn uitslagen”, blikt de uittredende kampioen terug op die periode. “Ik miste helaas soms wel dat tikkeltje geluk of had pech, waardoor veel ereplaatsen en overwinningen uitbleven.”

Dat Kielich van een kampioenschap een doel kan maken, bewijzen zijn medailles in de jeugdcategorieën. “Ook dit jaar stelde ik mijn doelen en die dagen was ik dan ook goed. Maar het was altijd nét niet. Neem bijvoorbeeld het Europees kampioenschap. Ik was toen bij de betere van de favorieten. Dan is er echter net iemand die een superdag heeft (Mickaël Crispin, red.) en je de rest van het jaar nog amper bij de eerste tien ziet.”

Op zoek naar verlenging

Met zijn roots uit het mountainbiken blinkt Kielich vaak uit op zwaardere omlopen. “Het BK-parcours is op te splitsen in twee delen”, analyseert de derdejaarsbelofte. “Eén deel bestaat vooral uit rechte stukken en enkele zandstroken, dat ligt me wat minder. Het andere deel door het park met veel draaien, keren en enkele hellingen is meer spek naar mijn bek.”

Kan Kielich opnieuw kampioen worden? “Op basis van de vorige wedstrijden moet het mogelijk zijn om mijn titel te verlengen”, klinkt het. “Echter, dit is een parcours waar de wedstrijd lang gesloten kan blijven. Hierdoor kan het zijn dat niet altijd de beste wint, maar net diegene die zich het beste kan positioneren en die de juiste tactische keuzes maakt op de juiste momenten.”

Concurrentie verwacht hij vooral van Niels Vandeputte. “Het is zeker een parcours op zijn maat”, duidt hij zijn topfavoriet aan. “Daar vlak achter plaats ik Toon Vandebosch en Yentl Bekaert. Dan zijn er nog een aantal renners die zeker tot diep in de finale gaan meedoen voor het podium. Denk maar aan Ryan Cortjens, Jelle Camps, Gerben Kuypers, Andreas Goeman …”

Fotocredit en tekst TFoto - Toelen

Info BK veldrijden 2020 in Antwerpen

Op zaterdag klik
Op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!