Zegeteller loopt ook goed voor Alpecin-Fenix

Zegeteller loopt ook goed voor Alpecin-Fenix

Op 1 januari 2020 werd het persbericht verzonden met de officiële mededeling dat Corendon-Circus voortaan als Alpecin-Fenix doorgaat. De nieuwe sponsors zien al meteen een aantal zeges met hun naam verschijnen. (fotocredit TFoto)

"Corendon stopt in 2020 met de sponsoring van wielerploeg Corendon-Circus.", werd op 1 januari medegedeeld. 'Het reisbedrijf is ruim vier jaar met zeer veel trots sponsor geweest van de wielerploeg en Mathieu van der Poel en maakt nu plaats voor een nieuwe sponsor. Het succes van Mathieu van der Poel in de afgelopen jaren is ongeëvenaard geweest. Niet alleen met veldrijden maar ook op de weg heeft hij in het Corendon-Circus shirt succes na succes behaald. Driemaal werd hij Europees kampioen veldrijden, vijf keer Nederlands kampioen veldrijden, één keer Europees en Nederlands kampioen mountainbiken en één keer Nederlands kampioen op de weg. Daarnaast won hij afgelopen jaar zijn tweede wereldtitel veldrijden en de Amstel Gold Race. Corendon dankt de wielerploeg en Mathieu van der Poel voor hun tomeloze inzet en kijkt vol trots terug op vier prachtige sportjaren. Mede dankzij de sponsorsamenwerking staat het reismerk Corendon in binnen- en buitenland nog krachtiger op de kaart en daar is Corendon zeer dankbaar voor.", klinkt het vanuit het team.

Sponsorcontract eerder stopgezet om plaats te maken voor Alpecin en Fenix.

"In 2019 heeft Mathieu van der Poel alles gewonnen wat er te winnen viel. Een ongekende prestatie in de wielersport, die prachtig wordt weerspiegeld in de recente titel 'Sportman van het jaar 2019'. Corendon had Mathieu en zijn ploeg met veel plezier nog tot eind 2020 ondersteund als hoofdsponsor, zoals oorspronkelijk was overeengekomen. Maar het reisbedrijf heeft er alle begrip voor dat het aanbod van de nieuwe hoofdsponsor te aantrekkelijk voor de wielerploeg was om te laten lopen. Daarom trekt Corendon zich terug als sponsorpartner, zodat Mathieu en zijn team zich verder kunnen ontwikkelen met nieuwe sponsors die passen bij de volgende fase. Met pijn in het hart maar vooral met veel dankbaarheid en trots draagt Corendon het sponsorstokje in 2020 over aan Alpecin en Fenix.", aldus de mededeling vanuit Corendon.

Zegeteller

Die nieuwe sponsors kunnen al meteen trots zijn. Op 1 januari won Antoine Benoist bij de beloften, Ceylin del Carmen Alvarado bij de dames en Mathieu van der Poel bij elite heren de GP Sven Nys 2020 in Baal. Marcel Meisen won op nieuwjaarsdag de GP Garage Collé in Luxemburg. De Duitse kampioen won bovendien vandaag, 2 januari, ook in Meilen de slotmanche van de EKZ Cross Tour en is eindwinnaar van dat klassement. David van der Poel flankeerde zijn teamgenoot op het podium, als tweede. Vind de volledige uitslag hiervan hier

Podium Meilen 2020 EKZCrossTour.jpg (375 KB)
Fotocredit EKZ Cross Tour
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!