Alvarado heeft goede herinneringen aan Brussels Universities Cyclocross

Alvarado heeft goede herinneringen aan Brussels Universities Cyclocross

Zondag 5 januari 2020 staat de tweede editie van de Brussels Universities Cyclocross op het programma. De eerste cross, anno 2019, die Ceylin del Carmen Alvarado won bij elite dames.

Ceylin del Carmen Alvarado reed op 1 januari naar een dominante overwinning in de GP Sven Nys. Winnen doet de Nederlandse dit seizoen intussen geregeld, maar pas begin 2019 stak ze voor het eerst haar handen in de lucht van een elitecross. Dat gebeurde in de toen gloednieuwe Brussels Universities Cyclocross.


"Het zijn kleine dingen die de grote stap voorwaarts hebben ingezet", vertelt de 21-jarige Nederlandse. Zondag is Alvarado de grote favoriete om zichzelf op te volgen in Brussel in de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee en Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Alvarado was 20 toen ze een jaar geleden haar eerste zegeruiker pakte in de elitecategorie. "Dat was echt mooi", vertelt de topfavoriete voor het WK bij de dames beloften. "Ik herinner me natuurlijk nog alles. Het ging vrij vlot. Het was een super gevoel om voor het eerst te winnen bij de elites." Intussen zette de Rotterdamse een stevige stap vooruit. "Ik wist dat er met mijn jonge leeftijd nog vooruitgang in zat. Maar het was afwachten in welke mate ik vooruit zou gaan. Ik heb een goede zomer achter de rug, waarbij ik ook een nieuwe trainer onder de arm nam en hard werkte met het team. Het zijn kleine dingen die die grote stap voorwaarts hebben ingezet."

Het parcours in de hoofdstad van België ligt Alvarado als gegoten. "Het is heel erg technisch, met enkele bochtjes waar je moeilijk door geraakt. Technisch gezien ben ik nu één van de beteren. Bij de jeugd heb ik daar heel veel tijd ingestoken waardoor het nu een wapen is geworden voor parcours als die in Brussel", klinkt het bij de zelfverzekerde Alvarado. Het Nederlands kampioenschap is exact een week verwijderd op het moment dat Alvarado start in Brussel. "Die generale repetitie afwerken met een goed gevoel is belangrijk. De meeste dames die ik op het NK in Rucphen zal tegenkomen, zijn er immers ook in Brussel bij."

Fotocredit TFoto / tekstbron: Golazo - DVV Trofee




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!