Van der Poel wint voor tiende keer in Diegem

Van der Poel wint voor tiende keer in Diegem

Mathieu van der Poel heeft voor de tiende keer gewonnen in Diegem, de zesde keer op rij bij de profs. Ploegmaats Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout werden respectievelijk tweede en derde

DIE_1582 podium elite heren.jpg (435 KB)

Bij elite heren in de Superprestige Diegem nam Lars van der Haar een heel snelle start en kon als eerste het veld invliegen. Mathieu van der Poel zat toen al in tweede positie en nam de kop over van zijn landgenoot.  Ook Tim Merlier volgde attent alsook een gemotiveerde Eli Iserbyt, van wie net bekend werd gemaakt dat hij een contractverlenging ondertekende tot eind 2024 (lees hier).  Samen met Corné van Kessel vormden zij een kopgroep van vier, met op enkele meters achter, Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout.

Toen Van der Poel een slipper maakte na een bocht van 180 graden zag Iserbyt zijn kans om alleen weg te snellen. Maar binnen de kortste keren zat de wereldkampioen in zijn wiel en de twee reden samen wat verder weg van de rest. In de achtervolgende groep zat intussen ook Laurens Sweeck, die samen met Pidcock best veel werk verrichtte om naar voor te rijden. Wanneer alles weer wat samen was getroept, achtte Van der Poel na een dik half uur wedstrijd het een goed moment om weg te rijden. Pauwels Sauzen-Bingoal kon met Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck als team aan het werk, maar ze leken eerder elk voor zichzelf te rijden. Finaal soleerde de wereldkampioen met een gecontroleerde voorsprong naar zijn tiende zege in Diegem, zijn zesde op rij bij de profs. Iserbyt, die een heel sterke indruk gaf, werd redelijk vlot tweede en zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout mocht als derde mee op het podium. Tim Merlier, in goede doen, werd vierde ( kijk en luister naar interview met hem klik). Lars van der Haar repte zich nog naar stek vijf.

"Ik had niet de beste dag.", vertelde Van der Poel kort na de wedstrijd. "Vorig jaar ging het net iets vlotter. Niet erg als je kan winnen. Dit was er eentje op karakter", zei hij ook. Het parcours ligt hem blijkbaar heel goed. "Een cross die ik heel graag doe. De sfeer is leuk in de kerstperiode.", aldus Mathieu.

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!