Lucinda Brand top in Namen

Lucinda Brand top in Namen

Lucinda Brand heeft voor het tweede jaar op rij de Wereldbeker in Namen gewonnen. De Nederlandse kampioene toonde haar zowel fysiek als technisch bijzonder goed. Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst vervolledigden het podium voor Nederland als respectievelijk tweede en derde.

Bij de dames in Namen waren de Nederlandse veldrijdster goed weg. Yara Kastelijn dook bij de eerste het veld in maar verloor al heel snel terrein. De Europese kampioene heeft het zo niet voor steile en glibberige afdalingen en zal op het vlak van techniek op dergelijke stroken nog wat moeten oefenen.

Na zo'n passage kregen we al in de eerste ronde drie rensters los vooraan - Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand. In de tweede ronde verloor Worst de aansluiting met de andere twee dames, die zouden strijden voor winst. Op dat moment reed Evie Richards, die achteraan moest starten, op plek vier. De Britse zou die plaats weten te consolideren. De leidster in de Wereldbeker, Katerina Nash, volgde nog iets verder op vijf, met in haar zog de nieuwe Amerikaanse kampioene Honsinger en Katie Compton.

Alvarado maakte een schuiver en zag Brand stevig doorgaan. De Telenet Baloise Lion pakte een kloofje en bouwde het wat uit. Een val in de slotronde belette haar niet om te soleren naar de zege in Namen, voor het tweede jaar op rij.

Ceylin del Carmen Alvarado wist de tweede plaats veilig te stellen. Zij is ook de nieuwe leidster bij de beloften dames in de Wereldbeker en staat ook op de tweede plek bij elite dames in dat klassement. Dat laatste topt Katerina Nash, die in Namen knap als vijfde finishte, op 42-jarige leeftijd. Annemarie Worst en Evie Richards werden respectievelijk 3de en 4de.

NAM_8734 podium dames.JPG (665 KB)

Teammanager Sven Nys had daags voordien samen met Lucinda Brand het parcours verkend en was zeer blij met de manier waarop ze heeft gekoerst "Technisch zeer goed, ze reed fantastische lijnen, ...", wetende dat Alvarado daar de betere in is. Nys zag dat zijn renster fysiek en mentaal 100 % was. "Een overwinning die vertrouwen zal geven", klonk het.

Ook Brand was uiteraard content met haar zege "Ja, superblij mee natuurlijk. Het was heel zwaar vandaag. Ik probeerde zoveel mogelijk de lijnen, die ik gisteren geleerd had te rijden.", vertelde het Nederlands talent, die in het slot nog ten val kwam "Dan is het moeilijk om rustig te blijven. Maar éénmaal op gang kan je je boosheid kwijt in de pedalen.", zei ze met de glimlach.

Fotocredits TFoto

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!