Richard Andrade volgt zichzelf op als winnaar bij juniores

Richard Andrade volgt zichzelf op als winnaar bij juniores

Florian Richard Andrade heeft net als vorig jaar de Waaslandcross bij de juniores gewonnen. Zoë Backsted (meisjes), Mike Uytterhoeven (1ste jaars) en Aaron Dockx (2de jaars) zegevierden bij de nieuwelingen. (fotocredit BVL)

De wedstrijd bij de juniores in Sint-Niklaas leek een solotocht van Twan van der Drift te worden. De Nederlander had een voorsprong van dik twintig seconden bijeengefiets maar kreeg het in de tweede wedstrijdhelft lastig om die te behouden. Richting het slot kreeg Florian Richard Andrade (Fra) de koploper in het vizier en passeerde, met nog één ronde te gaan, met slechts 10 sec achterstand aan de meet. Toen Van der Drift de materiaalpost binnenmoest, wist de Fransman en winnaar van vorig jaar hem te passeren om ook deze keer het zegegebaar te mogen maken. Van der Drift consolideerde de tweede plaats en de Deen Gustav Wang werd derde.

IMG_3954 podium juniores Waaslandcross 2019.jpg (374 KB)fotocredit Veldritkrant

Nieuwelingen

Bij de nieuwelingen was de zege bij de eerstejaars voor Mike Uytterhoeven. Hij wist finaal Viktor Vandenberghe achter zich te houden. "Ik zag dat hij telkens afstapte aan het betonnen muurtje waar ik over kon springen. In de laatste ronde heb daar de versnelling geplaatst en zo pakte ik vijf meter voorsprong.", aldus Uytterhoeven. Zoë Backstedst mocht dan weer op het hoogste schavotje bij de meisjes.

Mike Uytterhoeven wint Waaslandcross 2019 foto Bram.jpg (424 KB)

Dockx wint waar hij start

Bij de tweedejaars stond alweer geen maat op Aaron Dockx, die dit seizoen nog niet verloor. Hoewel hij een mindere start kende door uit zijn klikpedaal te schieten en net niet te vallen, kwam hij na een inhaalrace vooraan de wedstrijd, om vervolgens alleen weg te rijden en er nog een zege aan te knopen. Niels Ceulemans finishte als tweede en de Duitser Silas Kuschla als derde.

Aaron Dockx wint Waaslandcross 2019 foto Bram.jpg (466 KB)
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!