Witse Meeussen ondergaat operatie aan de knie

Witse Meeussen ondergaat operatie aan de knie

Witse Meeussen kampt sinds begin september met een pijnlijke rechterknie. Begin deze week is beslist dat een operatie noodzakelijk is. "Dit is niet het meest plezante scenario. Anderzijds... De onzekerheid is wel weg. Vanaf nu kan ik vooruitkijken.", klinkt het.

Witse Meeussen voelde zowat half september na een training irritatie aan de rechterknie. "Een paar dagen later was mijn seizoensstart gepland, een C2-cross in het Britse Derby. Ik ging er toch van start en werd zelfs vijfde, zonder veel pijn. Ik had er dan ook goede hoop op dat het probleem zichzelf zou oplossen. Niet dus. De pijn stak steeds meer de kop op. Ik modderde aan en kon mijn gedachten verzetten door te focussen op de start van mijn opleiding L.O. & Bewegingswetenschappen aan de KUL."

De jongeman ging op consultatie in het kabinet van dokter Toon Claes in het AZ in Herentals . "Hij raadde me aan om - in plaats van het iets kalmer aan te doen - eens een paar weken volledige rust te nemen. Wat ik ook heb gedaan. Toen ik daarna opnieuw begon op te bouwen, was dat vervelende gevoel echter nog steeds niet helemaal verdwenen. De scherpe pijn was weg, dat wel. Ook tijdens het fietsen verliep het vlot. Alleen bleef ik met een soort druk op de knie kampen tijdens het stappen."

"Eind november zou ik de competitie hervatten", vertelt Witse. "Maar omdat ik van bondscoach Sven Vanthourenhout een plekje kreeg in de selectie voor de Wereldbeker in Koksijde, startte ik een weekje eerder. Daarna volgde de DVV Trofee in Kortrijk. En sindsdien is de pijn jammer genoeg opnieuw erger geworden. De laatste dagen ook tijdens het fietsen. Daarom heb ik opnieuw laten onderzoeken. Op een echografie was meteen te zien dat de zwelling rond het kniegewricht was toegenomen. Er is ondertussen ook sprake van een ontsteking. En door die zwelling is ook de bloedsomloop niet meer ideaal, waardoor de zenuwen rond het kniegewricht ook steeds meer geïrriteerd geraken (frictiesyndroom)."

"Er werd nog geopperd om een inspuiting te geven en zo het seizoen uit te doen, maar op die manier wordt de oorzaak niet weggenomen", beseft Witse. "Ik wil dat het hele probleem zo snel mogelijk wordt opgelost en dan is een operatie de enige optie. Die staat vrijdag (morgen) op de agenda. Achteraf wacht me een lange revalidatie."

Hoelang Meeussen out zal zijn, is nog niet geweten. "Ach, ik ben daar nu ook niet te veel op gefocust. Het zou niet slim zijn om nu al een datum voorop te stellen. Laat ons zeggen dat ik volgend voorjaar topfit mijn voorbereiding richting de zomer kan starten. Dat zou al geweldig zijn. Eén voordeel: ik heb straks tijd zat om te studeren. Natuurlijk is dit niet het ideale scenario. Maar ik weet nu wel wat er aan de hand is. Tot voor kort leefde ik in onzekerheid en dat is nog erger. Ik ben nog altijd maar 18, hé. Een verloren jaar is geen verloren carrière."

De talentvolle jongeman krijgt alvast van het team de tijd om volledig te herstellen

Fotocredit TFoto / Bron: Team Callant - Dolcini

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!