Top damesveldrijden op affiche Cyclocross Gullegem

Top damesveldrijden op affiche Cyclocross Gullegem

Ook de organisatie van de Hexia Cyclocross Gullegem wil het damesveldrijden een extra ‘boost’ geven en spaarde kosten noch moeite om een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen.

Het hoeft geen betoog dat het damesveldrijden populairder is geworden en het de extra aandacht meer dan verdient. Daar zijn ze zich ook van bewust in Gullegem. "Reeds bij de eerste editie heeft Hexia Cyclocross Gullegem het vrouwenveldrijden centraal gezet. We gaan op de ingeslagen weg verder want ook nu kiezen we er bewust voor om een wedstrijd voor dames junioren te organiseren. Daarenboven vinden we het belangrijk om een groot deel van het startbudget te besteden aan de vrouwelijke profs. Dat kan de populariteit van het vrouwenveldrijden enkel ten goede komen,” aldus de organisatie.

Op vandaag kan worden meegegeven dat volgende veldrijdster van start gaan:

Annemarie Worst (Ned), Ceylin del Carmen Alvarado (Ned), Yara Kastelijn (Ned), Shirin en Lindy van Anrooij (Ned), Emily Werner (USA), Eva Lechner (Ita) , Joyce Vanderbeken, Alicia Franck, Marion Norbert Riberolle (Fra), Karen Verhestraeten, Ellen Van Loy, .... alsook de winnaressen van de vorige twee edities: Jolien Verschueren (2018, zie hier) en Loes Sels (2019, zie hier

Wat de heren betreft volgt binnenkort meer nieuws. De organisatie bevestigde ons vorige maand alvast (zie hier) dat ook Zdenek Stybar van de partij zal zijn.

ZON_6535 Stybar.jpg (201 KB)

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Info Cyclocross Gullegem klik
 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!