Lauryssen en Europees kampioene Pieterse schuiven naar winst

Lauryssen en Europees kampioene Pieterse schuiven naar winst

Puck Pieterse won de eerste Helen 100 Trophy voor junioren dames op de flanken van de Hotond in Ronse. Yorben Lauryssen deed veertig minuten later hetzelfde bij de heren in het kader van de DVV Verzekeringen Trofee.

De dames junioren strijden deze winter voor het eerst voor de eindzege van een eigen klassement en dat tijdens vier manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Puck Pieterse en Mirre Knaven maakten meteen hun favorietenrol waar en trokken stevig door in de beginfase.

Het duo leek aan elkaar gewaagd, maar na eenvalpartij en de daar bijhorende technische problemen viel Knaven letterlijk weg vooraan. Pieterse twijfelde geen moment en trok opnieuw fors door. De Europese kampioene goochelde uiteindelijk met minuten. In de finale gingen Isa Nomden en Ilse Pluimers nog voorbij Mirre Knaven naar de laatste twee podiumplaatsen.

foto juniores meisjes.jpg (68 KB)

Callant-Doltcini aan de macht

RON_6860 Yorben Lauryssen1.JPG (456 KB)

Jetze Van Campenhout, Yorben Lauryssen en Emiel Verstrynge maakten in de beginfase van de juniorenwedstrijd het verschil. Daarna probeerde Van Campenhout enkele keren de druk op te drijven. Lauryssen kon keer op keer terugkeren, maar na de laatste versnelling van Van Campenhout brak Verstrynge toch.

Het duo van Callant-Doltcini vocht een stevige strijd uit die uiteindelijk uitdraaide in het voordeel van Lauryssen. Hij haalde het met vijftien seconden voorsprong op zijn ploeggenoot. "Ik was nochtans niet zo heel goed weg, maar kwam later in de wedstrijd in mijn ritme", reageerde de winnaar. "Uiteindelijk kon ik het afmaken op deze loodzware omloop." Verstrynge kon standhouden op de derde stek.

foto juniores heren.jpg (90 KB)

fotocredits TFoto-Toelen





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!