IJskoude regen en wind kunnen Ryan Kamp niet stoppen

IJskoude regen en wind kunnen Ryan Kamp niet stoppen

In bijna apocalyptische omstandigheden streden de beloften voor de overwinning in de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften. Ryan Kamp toonde zich outstanding in de striemende regen. Yentl Bekaert blijft ondanks zijn veertiende plaats leider.

Het was de klassementsleider Bekaert die het heft in handen nam in de beginfase van de beloftenwedstrijd. Hij trok na een snelle start van Timo Kielich en Ben Turner, meteen van leer en snoepte de boniseconden weg aan het einde van de eerste ronde.

Na verschillende schuivers en valpartijen zakte hij echter steeds verder weg. Nederlands kampioen Ryan Kamp nam toen het commando over. Eerst kreeg hij nog het gezelschap van Gerben Kuypers en Toon Vandebosch, maar dat duo bleef letterlijk steken in de modder.

De haast foutloze Kamp deed het voortreffelijk in de helse omstandigheden en won de wedstrijd op de flanken van de Hotond met driekwartminuut voorsprong. Gerben Kuypers verzekerde zich ook al snel van de tweede plaats.

beloften.jpg (71 KB)

De prestatie van de dag was misschien wel die van Joran Wyseure. De eerstejaarsbelofte kwam van op één van de laatste startrijen helemaal naar de derde plek gesneld. Hij deed het daarmee net beter dan zijn leeftijdsgenoot Ryan Kamp. in de spurt voor de vijfde plaats haalde Ben Turner het van Anton Ferdinande en een teleurgestelde Toon Vandebosch.

Nog een eerstejaars Pim Ronhaar vervolledigde de top acht. Niels Vandeputte, winnaar van de manches in Hamme en Kortrijk, schoot uit zijn klikpedaal in de start en moest lang achtervolgen. De man van Corendon-Circus finishte nog als negende voor Belgisch kampioen Kielich.

fotocredits TFoto-Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!