Laura Verdonschot kijkt uit naar zondag

Laura Verdonschot kijkt uit naar zondag

Laura Verdonschot kijkt uit naar de superprestigewestrijd in Zonhoven, in eigen gouw. "Dit is één van de meest sfeervolle wedstrijden van het seizoen.", zegt ze.

De eerste maanden van het seizoen stond ze een beetje in de schaduw van de Nederlandse crossdames, maar afgelopen zondag stak Laura Verdonschot in de Zilvermeercross in Mol nog eens de neus aan het venster met een overwinning in een tv-cross. "Dat niet alle toppers aan de start stonden, maakt voor mij niets uit", geniet de Limburgse nog steeds na. "Winnen is winnen. Het gevoel om als eerste over de streep komen is daarom niet minder leuk."

Tevreden maar nog werken aan de start

Nochtans was het eerste deel van het seizoen zeker niet slecht. In Wachtebeke stond Verdonschot samen met Kastelijn en Cant op het podium, op het EK in Silvelle werd de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal vijfde. "Over het algemeen kan ik wel tevreden zijn", blikt Verdonschot terug. "Het gevoel is beter dan vorig jaar, alleen is mijn start niet zo goed. Meestal ben ik niet bij de eerste tien weg en dan wordt het moeilijk om terug helemaal naar voor te rijden. Dan mag je in de achtergrond nog zo goed rijden, de mensen zien dat niet."

Een verklaring voor haar mindere starts heeft Verdonschot niet. "Het is sowieso nooit mijn sterkste punt geweest, maar het was nog nooit zo extreem als dit jaar. In de eerste bochten verlies ik vaak een aantal plaatsen en dat heeft invloed op mijn resultaten. Door die mindere starts blijft die hele goede uitslag nog even uit. In Ruddervoorde dook ik als derde het veld in en werd ik uiteindelijk vijfde. Ben ik goed weg, dan rijden ze me dus niet meer op grote afstand. De oplossing? We maken analyses en proberen er op training aan te werken. Met explosiviteit heeft het echter niets te maken. Ook op mentaal vlak heeft het geen invloed."

"De Kuil, dat is iedere ronde kippenvel"

Zondag hoopt Verdonschot in Zonhoven goed uit de startblokken te schieten en haar goede vorm om te zetten in een mooi resultaat. "Ik heb niet de beste herinneringen aan Zonhoven, maar het is wel een cross die ik heel graag rij. Het is één van de meest sfeervolle wedstrijden van het seizoen. Die sfeer in de Kuil is gewoon fantastisch. Van de eerste tot de laatste renster stijgt er gejuich op vanuit het publiek. Iedere ronde krijg je daar kippenvel, ook al zit je helemaal kapot."

Al is het ook altijd even wennen, geeft Verdonschot toe. "Duik je tijdens de verkenning voor het eerst de Kuil in, dan denk je toch even: wow, dit is echt wel steil. De eerste afdaling tijdens de wedstrijd is ook altijd tricky. Vorig jaar zat ik in dertiende positie en dan is er soms paniek. In de achtergrond rijden sommige dames plots trager naar beneden, dan is het oppassen geblazen."

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / tekstbron: Golazo Press Office
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!