Thalita de Jong geopereerd aan de rug

Thalita de Jong geopereerd aan de rug

"Thalita de Jong is vorige week geopereerd voor een rugblessure, die ze opliep in de Belgium Tour", laat het team Chevalmeire Cycling weten

Toptalent Thalita de Jong kende na een val in de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide 2017 anno 2018 nóg blessureleed en was een hele poos uit competitie. Na een passage op de weg mocht het veldrijden haar dit seizoen in Kruibeke opnieuw verwelkomen. Thalita reed een vijftal wedstrijden, met Niel (7de) als laatste, en kondigde dan even rust en een trainingsperiode aan "Voor ik het laatste deel start van mijn crossseizoen (in december).", zei de wereldkampioene veldrijden van 2016. "Het was leuk om weer te kunnen crossen, om er weer bij te zijn."

Maar kijk, Thalita de Jong onderging vorige week een operatieve ingreep voor een rugblessure, opgelopen in de Lotto Belgium Tour. "In overleg met het medisch team is vorige week beslist om deze ingreep uit te voeren.", bericht het team Chevalmeire Cycling

"Dr Geert Mahieu heeft bevestigd dat de operatie succesvol verlopen is en naar de toekomst toe zal dit haar niet belemmeren om terug te presteren op het hoogste niveau.", luidt het.

De revalidatie gebeurt bij Lieven Maesschalck. De comeback wordt verwacht in het voorjaar 2020.

Geen cross meer dit seizoen

"Dit was de beste en juiste keuze!", laat Thalita via haar sociale media weten. "Het moest gebeuren na weken van pijn. Ik voel mij goed na de operatie en heb weinig pijn. Nu 2 weken plat liggen en vanaf dan zal de revalidatie van start gaan op een goede locatie. Alles in overleg met de arts, trainers en het medisch team. Ik wil de ploeg en mijn familie bedanken voor alle steun en hulp de afgelopen weken. Dat betekent helaas ook dat ik geen cross meer zal rijden dit seizoen."

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!