Tim Merlier trekt met ambitie naar Kortrijk

Tim Merlier trekt met ambitie naar Kortrijk

Voor Tim Merlier is de Urban Cross Kortrijk een beetje van een thuiswedstrijd. 27 jaar geleden werd hij geboren te Kortrijk en Wortegem, waar de Creafin-Fristadsrenner woont, is ook niet zo ver af.

Na een minder vorig veldritseizoen kende Tim Merlier een mooi wegseizoen, met de Belgische titel als absolute uitschieter. En de Creafin-Fristadsrenner doet het nu ook goed in het veld. Notabene zonder specifieke voorbereiding. Merlier dook na zijn wegcampagne in Ardooie het veld in en finishte er meteen als derde. Tien dagen terug stond hij ook op het podium van de Flandriencross en vorig weekend werd Tim tweede achter Mathieu van der Poel in de Ambiancecross.

"Sommigen hadden mij tijdens de zomer al afgeschreven als crosser en vroegen zich af wat ik deze winter in het veld zou doen", vertelt Merlier. "Maar een darmparasiet (kijk en luister hier) en een valpartij lagen vorig jaar aan de basis van mijn slecht seizoen. Twee jaar geleden reed ik op het einde van het ene podium naar het andere. Door omstandigheden kon ik die lijn niet doortrekken."

Ook dit seizoen kende Merlier al wat pech. In de Wereldbeker Tabor had hij uitzicht op een podiumplaats maar fnuikte een lekke band die kans. "Bij de start stond ik nog ver achteraan. Toen ik voorin kwam aansluiten, reed ik lek. Zonder die pech zat er misschien een top drie in. Een dag later volgde in Hamme de bevestiging met een derde plaats." In Koksijde kwam hij ongelukkig ten val in de eerste bocht na de start. Tim wist van helemaal achteraan nog te rijden naar een 9de plaats in de uitslag.

Er wordt goed gesupporterd voor de Belgische wegkampioen. "Veel meer dan vorig jaar", lacht Merlier. "Nog nooit heb ik zoveel aanmoedigingen gehoord dan tijdens mijn inhaalrace in Koksijde."

In Kortrijk ambieert Merlier opnieuw een podiumplaats. "Het is een omloop die mij wel moet liggen. Begin deze week ben ik op training even langs de Leie gepasseerd. Het zal allicht een snelle wedstrijd worden, al zullen die bruggen zeker doorwegen. Die stroken op de weg zijn misschien wel in mijn voordeel."

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron: DVV Verzekeringen Trofee - Golazo Press Office

Kijk en luister ook: Tim Merlier is al meteen goed bezig in het veld klik

Info Urban Cross Kortrijk klik
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!