Van der Poel wint ook editie 2 van Ambiancecross

Van der Poel wint ook editie 2 van Ambiancecross

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede editie van de Ambiancecross gewonnen. Halfweg cross soleerde de wereldkampioen veldrijden naar zijn zesde zege op evenveel wedstrijden dit seizoen

Zowat alle toppers tekenden present voor de tweede editie van de Ambiancecross. Dat vertaalde zich ook in een talrijke opkomst van publiek, zijnde dik 10000. Organisator Jurgen Metteppenningen gaf ook te kennen dat zij kandidaat zijn om er een Wereldbekerwedstrijd te organiseren. "Het dossier ligt klaar", klonk het.

In de wedstrijd bij elite heren wist tot halfweg de cross niet echt iemand het grote verschil te maken. Teamgenoten Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck hadden het al eens geprobeerd maar werden teruggepakt. Enkele van de favorieten maakten ook al eens een foutje, zoals ook Mathieu van der Poel. Maar dat belette de wereldkampioen veldrijden niet om samen met Quinten Hermans en Tim Merlier weg te rijden, om finaal na een halve wedstrijd gesoleerd te hebben zijn zesde zege van het seizoen te pakken. En dit op evenveel veldritten die hij al reed dit seizoen. Ook vorig jaar, bij de eerste editie van de Ambiancecross, stond Van der Poel op het hoogste schavotje. Deze keer flankeerden Tim Merlier (2de) en Quinten Hermans (3de) hem.

WAC_2940 podium heren.jpg (462 KB)Fotocredits TFoto-Wouter Toelen

Tom Pidcock wist na een flinke remonte nog beslag te leggen op de vierde stek. Een ook Diether Sweeck reed een goede wedstrijd. Hij finishte als eerste van het team Pauwels Sauzen-Bingoal op de vijfde plaats. Luister hiernavolgend naar een reactie (vimeo credits Julien Gielen)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!