Niels Vandeputte solo naar winst in Flandriencross

Niels Vandeputte solo naar winst in Flandriencross

Niels Vandeputte voelde zich in zijn sas op het parcours van de Flandriencross. De Corendon-Circusbelofte soleerde naar de zege in Hamme. Ryan Kamp (Ned) werd tweede en is nu leider in het klassement van de DVV Trofee bij de beloften.

Niels Vandeputte zette al meteen de beloftenwedstrijd in Hamme naar zijn hand en pakte samen met Timo Kielich in zijn spoor een kloofje op de rest. Na een paar rondes moest de Belgische kampioen echter de rol lossen vooraan. Achter de koploper vormde zich een trio, met Kielich, Ryan Kamp en Yentl Bekaert. Die zagen Vandeputte voor zich uit rijden maar slaagden er niet in om in het wiel te geraken. De Corendon-Circusbelofte soleerde finaal naar een verdiende zege. Ryan Kamp wist zich nog los te werken van zijn metgezellen en pakte de tweede plek. De Nederlandse beloftenkampioen is ook de nieuwe leider in het klassement van de DVV Trofee. De vorige, winnaar van de Koppenbergcross Jens Dekker, ging niet van start in de Flandriencross. Belgisch beloftenkampioen Timo Kielich pakte de derde stek.

IMG_3644 podium beloften Hamme 2019.jpg (460 KB)


"Zo'n solo is één van de mooiste manieren om een overwinning te pakken", zei een fiere Niels Vandeputte. "De kloof bleef heel de wedstrijd beperkt, maar op dit snelle parcours is het sowieso moeilijk om voor grote verschillen te zorgen." Hij voerde al meteen na de start de forcing, een bewuste keuze: "Kom je hier in een groepje met vier of vijf man, dan heb je het risico dat je achterin begint te sukkelen. Dan is het beter om een hele cross je eigen tempo te rijden. Aan de trapjes na de eerste materiaalpost was er een kleine strook waar je kan rijden, daar heb ik iedere ronde toch een paar seconden gepakt.", legde Niels uit.

Het feit dat Vandeputte niet aantrad in Tabor, was niet zozeer een fysiek voordeel voor hem "Maar dan eerder op mentaal vlak. Die niet-selectie heeft me vandaag dat extra procentje gegeven om me te bewijzen. Om te tonen dat ik die selectie wel waard was. Noem het maar een kleine revanche.", klinkt het.

Fotocredits Veldritkrant / bron reactie: DVV Trofee

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!