Annemarie Worst wint duel voor de zege in Tabor

Annemarie Worst wint duel voor de zege in Tabor

Annemarie Worst wint de wereldbekermanche in Tabor na een spannend duel met Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn maakte er met haar derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Inge van der Heijden nam de snelste start bij de dames in de Wereldbeker Tabor en dook als eerste het veld in. Ook goed weg: Ceylin del Carmen Alvarado en de jonge Anna Kay , wereldbekerleidster bij de beloften. Alvarado pakte zelfs de kop van de wedstrijd over om vervolgens alleen weg te rijden. Annemarie Worst was intussen opgeschoven tot bij Kay, terwijl de Van der Heijden wat terugzakte. Lucinda Brand, die pas aantrad in de Wereldbeker en bijgevolg een startpositie achteraan had, was intussen aan een inhaalrace bezig.

In de tweede ronde kon Worst naar de leidster in de wedstrijd rijden en we kregen een kopduo dat tot in de finale zou samenblijven en strijden voor de zege. Yara Kastelijn bevond zich op de derde plek en zou die positie weten te consolideren.

In de slotronde had Annemarie Worst twee versnellingen nodig om uiteindelijk van haar metgezelle te kunnen wegrijden richting de overwinning. Europees kampioene Kastelijn finishte op drie en heel kort achter haar werd Lucinda Brand nog vierde. Alice Maria Arzuffi zorgde met haar vijfde plaats dat de Triple 7 nog een keertje top 5 reed. 

TAB_1974 podium dames Tabor 2019.jpg (400 KB)

Dat het een spannende strijd was voor de zege, beaamde ook de winnares "Ja zeker! Het was spannend. We waren aan elkaar gewaagd. Ik probeerde op het laatste klimmetje weg te rijden, want anders was het een sprint. Ik ben heel blij met mijn twee wereldbekerzeges."

Ceylin del Carmen Alvarado moest zich tevreden stellen met de tweede plek na een mooi duel. "Is echt balen hé.", zei ze met de glimlach. "Er zat wel meer in, maar Annemarie was echt wel de sterkste.", gaf de jonge Nederlandse eerlijk toe. "Ik maakte finaal gezien ook wel wat te veel stuurfoutjes. Maar ze had betere benen als ik, dus ... Ik had graag willen winnen maar tweede plaats is mooi."

Yara Kastelijn toerde rondjeslang eenzaam op de derde plek en slaagde er niet in om de aansluiting vooraan te maken bij het kopduo. "Ik ben heel blij met plek drie", zei de kersvers Europese kampioene. "Het was voor mij een lastig rondje. Ik denk dat ik vandaag de 3de of 4de beste was", zei ze, doelend op Lucinda Brand, die nog heel dicht naderde op haar na een wedstrijdlange inhaalrace.

De Britse Anna Kay werd zevende en blijft leidster in de Wereldbekerstand voor beloften

TAB_1993.JPG (411 KB)

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen
 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!