Velofollies 2024

Van der Poel vroeg uit de veren om te zegevieren in Niel

Van der Poel vroeg uit de veren om te zegevieren in Niel

Daags na het pakken van zijn derde Europese titel bij de profs was Mathieu van der Poel een maat te sterk voor de rest van het rennerspak in de Jaarmarktcross in Niel

Na flink wat regen mochten de heren in de Jaarmarktcross zich uitleven in het modderveld van Niel. Thijs Aerts wist als eerste het veld in te duiken, gevolgd door zijn teamgenoot Jim Aernouts, Tom Meeusen, Mathieu van der Poel, ... en de rest van het deelnemersveld netjes op een rij achter elkaar. In de tweede ronde nam Wietse Bosmans even de kop van de wedstrijd, om vervolgens afgelost te worden door David van der Poel, die enkele meters wist te nemen, terwijl broer Mathieu het bekeek van op positie 4 à 5. Alles troepte snel weer samen en een bedrijvige Jens Adams waagde zijn kans richting ronde drie. Het signaal voor Mathieu van der Poel om zich op kop van de achtervolgers te zetten. De kersverse Europese kampioen 2019 reed vrij vlot tot bij de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner en ging er op en er over, om vervolgens er een hoger tempo op te leggen. De zandstrook passeerde hij volleerd, terwijl de andere crossers meer moeite kenden, met tot gevolg dat de vogel gaan vliegen was. De wereldkampioen veldrijden bouwde de kloof wat verder uit om vervolgens gecontroleerd te soleren naar de zege. Laurens Sweeck volgde op de tweede stek en Thijs Aerts niet zo heel ver daarachter op drie.

Mathieu van der Poel moest deze morgen heel vroeg uit de veren om van het Italiaanse Silvelle af te reizen naar België. Maar dat werpt blijkbaar al eens zijn vruchten af. "Het was best wel een hectisch dagje, maar blijkbaar moet ik vaker wat vroeger opstaan", zei hij met een knipoog. Vorig jaar moest hij na de Wereldbeker in Tabor ook vroeg opstaan en won in Hamme de Flandriencross.

Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

november 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!