Velofollies 2022
Happy Dog Cat

Lucinda Brand zegeviert meteen bij haar intrede

Lucinda Brand zegeviert meteen bij haar intrede

Lucinda Brand stond met de Jaarmarktcross in Niel aan de start van haar veldritseizoen 2019-2020. En de Nederlandse pakte meteen uit met de zege bij haar debuut in de outfit van de Telenet Baloise Lions

De aanwinst van de Telenet Baloise Lions zegeviert al meteen in haar eerste veldrit van het seizoen. De Amerikaanse Katie Compton maakte het Lucinda Brand niet makkelijk maar zij moest finaal tevreden zijn met de tweede plaats. Ook de Franse Marion Norbert Riberolle, goed voor brons in Silvelle bij de dames beloften, reed een sterke wedstrijd en werd beloond met alweer een plaatsje op het podium, als derde.

De Nederlandse kampioene verraste zichzelf een beetje door meteen te winnen "Vorige week moest ik nog enkele trainingen overslaan door een verkoudheid, maar gelukkig was ik net op tijd fit. Dat ik meteen de zege pak, daar heb ik me wel mee verbaasd. Ik was in eerste instantie naar hier gekomen om te genieten en ik heb genoten. Winnen was voor mij iets extra."

Voor de middag begon het te regenen en dat maakte het parcours een stuk lastiger "Het was best wel een zwaar parcours met veel wind op de lange stukken. Zware kost om mee te beginnen, al is cross altijd gewoon zwaar. Je gaat altijd op de limiet en zoekt altijd die hoge hartslag op. Ook daar heb ik mezelf verrast. Ik had verwacht dat ik meer moeite zou hebben om zo diep te gaan.", legde Lucinda uit.

Of de Nederlandse meteen een grote concurrente is voor haar landgenotes, die het zeer goed doen, wil ze niet meteen geweten hebben. "Ik heb die andere Nederlandse meiden aan het werk gezien en die rijden toch heel hard. Bovendien ben ik ook nog op zoek naar het echte crossgevoel en kan de conditie zeker nog wat beter.", aldus een bescheiden kampioene.

Fotocredit Veldritkrant
Zoeken

Kalender

december 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031