Yara Kastelijn oppermachtig naar Europese titel

Yara Kastelijn oppermachtig naar Europese titel

Na de zeges in klassiekers als Gavere en de Koppenbergcross heeft Yara Kastelijn nu ook de Europese titel veldrijden bij elite dames op haar palmares weten te schrijven. De Nederlandse soleerde al na een halve ronde naar de zege.

Ellen Van Loy nam de snelste start in het Italiaanse Silvelle en dook als eerste het veld in. Annemarie Worst, die in haar spoor volgde, maakte een slipper waardoor de andere favorieten even werden opgehouden. Van Loy kon niet profiteren van de situatie want iedereen kwam rap terug aansluiten. Het signaal voor Yara Kastelijn om het commando over te nemen, gevolgd door Eva Lechner. Teamgenote Worst mistrapte op het klikpedaal en moest enkele meters prijsgeven. Van Loy en Cant volgden dan nog iets verder.

EK 2019 Kastelijn en Lechner.jpg (486 KB)

Na een halve ronde trok Kastelijn er alleen vandoor. De winnares van de Koppenbergcross en de SP Gavere bleef een hoog tempo aanhouden en vergrootte haar voorsprong tot iets meer dan een halve minuut op de eerste achtervolgers. De 777-renster leek de wedstrijd onder controle te hebben, consolideerde de kloof, en reed solo naar een dikverdiende Europese titel bij elite dames. Achter haar werd gestreden voor plek twee. De Italiaanse Lechner kon zich loswerken van de uittredende Europese kampioene en legde beslag op het zilver. Worst vervolledigde het podium als derde.

EK 2019 podium dames.jpg (440 KB)

Maud Kaptheijns en Laura Verdonshot schoven gedurende de wedstrijd op naar voor en finishten nog op een verdienstelijke vierde en vijfde plaats, op meer dan een minuut van de winnares.

Fotocredits Bart Hazen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!