Van der Poel scoort de hattrick na spannend EK

Van der Poel scoort de hattrick na spannend EK

Mathieu van der Poel wint voor het derde jaar op rij het Europees kampioenschap veldrijden bij de profs, een hattrick. De wereldkampioen had een taaie klant aan Eli Iserbyt, die knap tweede werd. Laurens Sweeck finishte als derde.

De veldritliefhebbers werden bij de elite heren op het Europees kampioenschap veldrijden in het Italiaanse Silvelle getrakteerd op een uiterst spannende wedstrijd.

EK 2019 kop wedstrijd heren.jpg (517 KB)

Quinten Hermans nam de beste start, gevolgd door Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt. Al in de eerste ronde versnelde Van der Poel en reed hij voorbij Hermans, die samen met Iserbyt aansloot. Met tot gevolg een drietal op de kop van de wedstrijd. De eerste achtervolgers passeerden bij het ingaan van de tweede ronde op een 7 à 10 seconden. De volgende zet kwam van de West-Vlaming, die de koppositie overnam en voor afscheiding zorgde, met Van der Poel. Heel af en toe viel het wat stil waardoor andere Belgen dichter kwamen, onder andere Michael Vanthourenhout positioneerde zich ook vooraan. De Wereldkampioen trok nog eens stevig van leer, pakte een kloofje maar het was opnieuw Iserbyt die zich de taaiste toonde en als eerste de aansluiting maakte. Het werd er alleen maar spannender op toen de Nederlander eerst vier en vervolgens in de voorlaatste ronde vijf Belgen in zijn gezelschap kreeg, met ook Sweeck en Aerts, die precies niet zijn beste dag kende.


Dat Mathieu van der Poel zich niet zou laten kennen, staat buiten kijf. Hij rammelde het groepje met een zoveelste versnelling uiteen en alweer enkel een verbeten Iserbyt die wist te volgen. Tot halfweg de laatste ronde reden de twee in elkaars gezelschap maar uiteindelijk moest de man van Pauwels Sauzen-Bingoal zijn meerdere erkennen in Van der Poel, die voor het derde jaar op rij Europees kampioen is bij elite heren. Laurens Sweeck repte zich nog naar het brons.

EK 2019 podium heren.jpg (420 KB)

Fotocredits Bart Hazen

Alle uitslagen EK veldrijden 2019 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!