Happy Dog Cat

Sanne Cant hoopt dat ze er goed voor staat

Sanne Cant hoopt dat ze er goed voor staat

Ook Sanne Cant heeft uiteraard het EK-parcours in Silvelle verkend en bekijkt het positief. De wereldkampioene hoopt dat ze er goed voor staat. Of er veel zal moeten gelopen worden op de dag van de wedstrijd, vindt Cant moeilijk te voorspellen.

De hamvraag vandaag na de verkenning van het parcours van het Europees kampioenschap veldrijden in het Italiaanse Silvelle was wat de renners van het modderparcours vinden. Ook Hln/Vtm stelde die vraag aan Sanne Cant; "Het is goed voor de huid. Er zijn mensen die daar geld voor betalen om een modderbadje te krijgen.", grapte Sanne Cant. "Het is redelijk extreem. Er is geen groen gras meer te vinden. Dus ja, het zal door het slijk zijn. Fietsen of lopen valt nog af te wachten."

Of er veel zal moeten gelopen worden, kan ook een ervaren Cant niet vertellen "Ik heb vandaag eigenlijk, buiten de grachten, overal kunnen fietsen. Maar de vraag is, wat is het snelste, fietsen of lopen? Dus ja, dat valt af te wachten. De zon gaat schijnen, dus het gaat wel wat uitdrogen, wat het er zeker niet makkelijker op gaat maken. Maar je kunt gewoon niks voorspellen momenteel."

De Iko-Crelankopmadam heeft al heel wat titels op haar palmares en staat er meestal op de kampioenschappen. Komt er morgen eentje bij? "Ik hoop dat ik er goed voor sta. Dus ja, dat is ook een beetje een vraagteken. Vorige week (nvdr Ruddervoorde) was wel ok. Dit parcours heeft er iets van weg. Maar ja, het is een EK, dus er gaan er aan de start staan die dat je misschien niet echt verwacht of die vorige week net iets minder waren. Dus ja, de wedstrijd moet gereden worden.", zegt ze met een cliché, maar het is natuurlijk zo.

De aanloop naar het EK is niet geheel verlopen als voorzien. In Gavere blesseerde Sanne haar aan de onderrug. Er werd beslist om niet te starten in de Koppenbergcross zodat het lichaam wat extra tijd kreeg om te herstellen. Van het rugprobleem is ze alvast verlost. "Ik voel mijn eigen op zich goed maar door de blessure die ik voorhad vorige week heb ik mijn schema toch een beetje moeten aanpassen. Het is afwachten of alles in orde gaat zijn morgen. Maar ik kijk er naar uit. Ik vind het een heel mooi parcours. We zullen het allemaal wel zien ... ", klinkt het.

Hoe het parcours er bij ligt in Silvelle, benadert de Kempense op een positieve manier "Ja, als je nu gaat denken van ', het trekt op niks of dit of dat ..' je moet er morgen gewoon door, dus, je kunt het maar beter plezant vinden en er van genieten en met volle zin er naartoe gaan dan dat je een nacht wakker ligt omdat je het op niets trekken vindt.", aldus Sanne Cant.

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen - bron reactie: Hln/Vtm


Info EK veldrijden 2019 klik
Newsfeed klik

 
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930