Velofollies 2023

Wout van Aert verkozen tot Flandrien 2019

Wout van Aert verkozen tot Flandrien 2019

Wout van Aert werd op dinsdag 5 november verkozen tot Flandrien 2019. Hij haalde het met één punt verschil van dé revelatie Remco Evenepoel

Wout van Aert haalde het in de verkiezing van Flandrien 2019 met één punt verschil op Remco Evenepoel. Van Aert kreeg 506 punten achter zijn naam van de collega-renners en Evenepoel 505. Philippe Gilbert staat op een derde plaats met 481 punten. De drievoudige wereldkampioen veldrijden sprak een woordje van dank uit voor iedereen die hem is blijven steunen en in het bijzonder zijn vrouw Sarah.

Dat Wout door de collega's werd gekozen, maakt het des te specialer, zegt hij aan het Nieuwsblad. "Zeker wel. Als renner schat je de collega's beter naar waarde in dan buitenstaanders. In het peloton zie je echt hoe goed een bepaalde renner is." De trofee krijgt een plaats in de hall ten huize van, bij de drie kasseien van de Koppenbergcross.

Extra motivatie

Van Aert heeft nog veel stappen te zetten maar dat hij nu verkozen werd tot Flandrien 2019 geeft hem extra motivatie.  "Dit doet echt deugd. De voorbije drie maanden heb ik mij alles gevoeld, behalve topsporter. Ik ben vooral blij hoe het nu gelopen is en dat de toekomst mij goed gezind is.", klinkt het bemoedigend.

Crossen

Op 11 december gaat Wout mee met de ploeg op stage naar Spanje. De hoop is om tegen dan al wat niveau te halen en aansluiting te maken met de teamgenoten van Jumbo-Visma. Of dat realistisch is, weet Van Aert op dit moment niet.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden hoopt alleszins deze winter nog te kunnen crossen. "Ik denk ook dat het nodig is. Het zou mezelf en veel andere mensen plezier doen." Wanneer dat zal zijn, is nog de vraag. "Zodra ik voel dat ik kan crossen, zal ik dat doen.", luidt het. Het zou vooral met de bedoeling zijn om terug wedstrijdhardheid en explosieve prikkels te krijgen, als voorbereiding op het wegseizoen.

Flandriennes

De Belgische kampioene veldrijden bij de junioren, Julie De Wilde, kreeg in haar categorie de trofee van Flandrien van de toekomst.

Sanne Cant (75 punten) werd tweede achter Sofie De Vuyst (97 punten) voor de trofee van Flandrienne.

Fotocredit Veldritkrant / bron: Flandrien is in organisatie van Nieuwsblad

Tag Wout van Aert klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!