AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Vandebosch eerste Belgische belofte: “Op deze manier is het niet plezant”

Vandebosch eerste Belgische belofte: “Op deze manier is het niet plezant”

Toon Vandebosch derde belofte in Ruddervoorde, eerste Belgische belofte, maar toch pas achttiende in de uitslag algemeen. Sinds de beloften, renners tussen 18 en 23 jaar, in veel wedstrijden samen starten met de elite is het voor de beloften steeds moeilijker om zich in de kijker te rijden.

Buiten de DVV Verzekeringen Trofee en de Wereldbeker moeten de jonge veldrijders elke week aantreden tussen de profs. "Als goede belofte is het doenbaar, dan doe je mee voor de plekken tussen tien en vijftien", stak Vandebosch van wal.

Er is echter een grote keerzijde aan het verhaal, voor de jongens die niet Thomas Pidcock heten."Vorig jaar was ik minder goed en was het helemaal niet plezant om bij de profs te moeten rijden. Dan rij je puur om de finish te halen. Dat is zeer spijtig voor de renners die iets minder zijn. Zij hebben amper acht gewone beloftecrossen om zich te tonen."

UCI-punten

Van de 36 gestarte belofterenners bleven er maar negen binnen de tijdslimiet van tachtig procent om te mogen uitrijden. Maar twee daarvan sprokkelden UCI-punten. "Nog zo'n probleem", ging de man van Pauwels Sauzen – Bingoal verder.

"Je moet al een toptien of topvijftien rijden om UCI-punten te behalen. Als belofte gaat dat net of net niet. Als je dan met het oog op de overstap naar de elite in de buurt van de top vijftig van de UCI wil geraken, ben je eigenlijk verplicht om naar het buitenland te trekken."

Momenteel staan er vier beloften in die top vijftig van de UCI. Buiten Thomas Pidcock, die we eerder als prof bestempelen, vinden we de Fransman Antoine Benoist, de Zwitser Loris Roiller en de Brit Ben Turner terug. Toon Vandebosch staat momenteel op plek 106.

Volgend jaar komt er een uitgebreide wereldbeker. "Ik hoop dat we tijdens elke manche in een aparte beloftewedstrijd aan de slag mogen. Dan zijn er meer mogelijkheden om een wedstrijd te winnen of om u te laten zien.", aldus Toon Vandebosch

Tekst Toelen / Fotocredit TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30