Succesvolle start van Mathieu van der Poel

Succesvolle start van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel mag meteen op het hoogste schavotje bij de start van zijn veldritseizoen. Hij pakt voor het vierde jaar op rij de zege in de superprestigewedstrijd in Ruddervoorde. Laurens Sweeck en Toon Aerts finishten respectievelijk als tweede en derde.

Mathieu van der Poel stond in de superprestigewedstrijd Ruddervoorde voor het eerst aan de start van een veldrit dit seizoen. Dat de wereldkampioen veldrijden niet was gekomen om wat in te rijden, toonde hij meteen door mee met de eersten het veld in te duiken. Iserbyt, die de voorbije weken domineerde, was duidelijk van plan om zijn goede vorm ook op de weide van de Pyfferoens te etaleren. En ook zijn teamgenoten Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck waren attent mee. Toon Aerts volgde niet zo heel ver daarachter en Tom Pidcock, die een slechte startpositie had, rukte op naar voor. Sweeck positioneerde zich op de kop en trok stevig door, terwijl Iserbyt en Vanthourenhout wat terugzakten. Pidcock, intussen mee vooraan, nam over maar maakte een slipper waardoor Laurens terug de leiding had. Van der Poel dichtte het gaatje op de Pauwels Sauzen-Bingoalrenner en rond halfcross was het de talentvolle Nederlander die het heft in handen nam om, zoals hij vorig seizoen steeds deed, te soleren naar de zege. Sweeck consolideerde de tweede plaats en Toon Aerts legde beslag op stek drie. Tim Merlier finishte op een toch knappe vierde plaats en Iserbyt moest zich deze keer tevreden stellen als vijfde.

"Van der Poel ging net iets sneller in de bochten. Hij dreef mij tot het uiterste en ik zat op de limiet. Nadat ik een foutje maakte en met een paaltje in aanraking kwam, vond ik het goede gevoel niet meer. Ik was niet helemaal fris, misschien door de Koppenberg, maar ik wil geen excuses zoeken. Ik was de mindere vandaag. Geen schande, wel jammer dat het net nu was.", liet Eli Iserbyt optekenen voor het team.

"Het was een vrij lastige omloop, heel technisch.", zei Van der Poel kort na de wedstrijd. "Het was echt zoeken naar het crossgevoel terug. Maar ik heb 't niet echt gevonden vandaag eigenlijk. Maar ik heb er wel weer van genoten."

RUD_1115 podium heren.JPG (698 KB)

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!