Happy Dog Cat

Britse dominantie en opnieuw Dockx

Britse dominantie en opnieuw Dockx

Het begint stilaan traditie te worden bij de tweedejaarsnieuwelingen. Ook deze keer was het Aaron Dockx die de overwinning kaapte. Bij de eerstejaarsnieuwelingen kregen we Britse overmacht.

Het was niet Dockx die de openingsfase van de tweedejaars kleurde, maar zijn leeftijdsgenoot Kay De Bruyckere. Al van in de start trok hij stevig door en bouwde de man van Callant-Doltcini een voorsprong uit van tien seconden.

Medefavorieten Aaron Dockx en Kenay De Moyer moesten door een slechte loting achteraan starten. Het duo baande zich in no time een weg naar de kop van de wedstrijd. De Bruyckere verweerde zich dapper, maar toen Dockx vrije baan kreeg, zette hij vol zijn zinnen op de leider.

Bij het ingaan van de laatste ronde kwam het duo samen vooraan. Dockx trok meteen door en mocht zo opnieuw zijn handen in de lucht gooien. Kay De Bruyckeren werd na zijn snelle start nog tweede, gevolgd door Kenay De Moyer.

podium 2de j nieuw Bart H.jpg (394 KB)

Brits

Bij de eerstejaars kregen we net zoals op de Koppenberg een Britse dominantie. Max Greensill, tweede vrijdag, reed van start tot finish aan de leiding. Zijn landgenoot Oliver Akers, winnaar in Oudenaarde, stormde vanuit de achtergrond naar plek twee. De eerste Belg was Viktor Vandenberghe op drie.

winnaar 1st j nieuw Bart H.jpg (300 KB)

Zoë Backstedt topte het podium bij de meisjes. Brit Kerste en Xenna De Bruyckeren mochten de Britse vergezellen.

podium meisjes Bart H.jpg (448 KB)

Tekst Toelen / Fotocredits TFoto-Bart Hazen
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031