Dubbelslag voor Callant-Doltcini op de Koppenberg

Dubbelslag voor Callant-Doltcini op de Koppenberg

Niet alleen met Eli Iserbyt boekt Jurgen Mettepenningen successen. Ook zijn jeugdploeg doet het goed. Op de Koppenberg schitterde Arne Baers bij de junioren en Iben Rommelaere bij de tweedejaarsnieuwelingen in de kleuren van Callant-Dolctini.

Een trio nam het voortouw op de flanken van de Koppenberg bij de junioren. Arne Baers, zijn ploegmaat Lorenzo Masciarelli (Ita) en de Nederlander Hugo Kars vormden de kopgroep. Baers voelde zich duidelijk in zijn sas op de schuine flanken.

De Italiaan Masciarelli moest als eerste overboord. "Hugo Kars zat toen nog in mijn wiel en ik reed gewoon mijn tempo", vertelde Baers, de winnaar van de klimcross in Beringen. "Ik keek om en merkte dat ik plots tien meter had. Dan heb ik niet getwijfeld en ben ik vol doorgegaan."

Na Beringen dus een twee op twee voor de Limburger. "De wedstrijden met veel klimmen liggen me wel. Ik heb ook een voordeel met mijn postuur. Ik ben licht en klein en dat helpt wel in deze soort wedstrijden."

Lennert Belmans, heel de wedstrijd in de achtervolging, werd nog tweede. Yorben Lauryssen kwam vanuit de achtergrond nog naar de laatste podiumplek gesneld.

IMG_1013 (002) podium juniores Koppenbergcross.jpeg (402 KB)

Schuiven en glijden

Bij de tweedejaarsnieuwelingen vielen de leiders vooraan letterlijk weg. Eerst leek Menno Huising het laken naar zich toe trekken, maar na een schuiver viel hij ver terug. Dan was het aan Kenay De Moyer.

De Moyer leek op weg naar de overwinning. “Maar plots stond hij stil met kettingproblemen. Ik ging hem meteen voorbij en kon zo de Koppenbergcross bij op mijn palmares schrijven", reageerde Iben Rommelaere. Robbe Dhondt en de Luxemburgse kampioen Mathieu Kockelmann vervolledigden het podium.

KOP_9517 Zde j nieuw.JPG (699 KB)

De Brit Oliver Akers was de beste eerstejaars. Zijn landgenoot Max Greensill werd tweede voor Jamin Antoine. Met Zoe Backstedt kwam ook de winnares bij de dames jeugd uit Groot-Brittannië

KOP_9388 1ste j nieuw.JPG (670 KB)

KOP_9378 meisjes nieuw.JPG (670 KB)

Tekst Toelen / Fotocredits TFoto-Toelen
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!