Start van het veldritseizoen voor Mathieu van der Poel

Start van het veldritseizoen voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel maakt zondag in Ruddervoorde zijn wederoptreden in het veld. Het wordt meteen zijn eerste competitiedag na de Famenne Ardenne Classic (6 oktober), die hij samen met de Münsterland Giro nog toevoegde aan zijn wegprogramma na het WK wielrennen in Yorkshire.

"Na de Famenne Ardenne Classic heb ik de fiets een week lang volledig aan de kant geschoven. Ik heb eens helemaal niets gedaan, gewoon lekker thuis", vertelt de wereldkampioen veldrijden in aanloop naar zondag.

"Sinds midden oktober heb ik de trainingen dan weer hervat. Uiteraard met het oog op het veldritseizoen maar écht specifieke crosstrainingen heb ik amper gedaan. Ik denk dat ik tot nu vier keer op mijn crossfiets heb gezeten. De eerste échte crosstraining was er eentje samen met de nieuwelingen en junioren van onze jeugdacademie IKO-Crelan. Ik heb wel al enkele looptrainingen afgewerkt."

Normaal zou Van der Poel eerder al zijn rentree maken: in de Nacht van Woerden en op de Koppenberg. Maar uiteindelijk werd zijn seizoenstart uitgesteld. "Simpelweg omdat de conditie nog niet was wat het moest zijn. Ik had vooraf duidelijk gesteld dat ik het seizoen wilde aanvatten met een degelijke basisconditie en die had ik nog niet. Bovendien zou de Koppenbergcross dan weer een loodzware opener zijn."

Dat maakt dus dat wereldkampioen veldrijden zondag zijn voor velen langverwachte wederoptreden maakt in Ruddervoorde, de vierde manche van de Superprestige. Van der Poel gaat voor vier op een rij "Ja, ik wil er meteen winnen. Ik denk dat ik in het veld niet anders naar een wedstrijd kan toeleven dan met de intentie om te winnen." Hij won de wedstrijd in Ruddervoorde ook al in 2016, 2017 en 2018.

Hij beseft wel dat het zondag allesbehalve een gezondheidswandeling belooft te worden. "Enerzijds omdat ik competitieritme mis, dat zal zondag zeker een item zijn. Vorig jaar stond ik aan de start met een specifieke voorbereiding op het veldritseizoen, dat is nu uiteraard anders. Ik zal toch enkele wedstrijden nodig hebben om terug naar mijn topniveau te kunnen groeien. Maar anderzijds is de concurrentie ook stevig. Ik heb de voorbije weken uiteraard nauwlettend gevolgd en twee zaken vielen mij op: uiteraard dat Eli Iserbyt een enorme stap voorwaarts heeft gezet en bijgevolg dé man van het moment is. Maar ook Tom Pidcock liet de laatste wedstrijden een ferme indruk na. Ik geloof dat het zondag écht tot een duel kan komen met Eli. Ook Pidcock kan lang meegaan denk ik. Bovendien zijn het twee renners die altijd van eigen sterkte uitgaan en dus niet terugdeinzen om de wedstrijd hard te maken. Dat hebben ze ook beiden als beloften meermaals laten zien. In dat opzicht leunt hun stijl zeker aan tegen de mijne. Eerlijk: ik kijk er wel naar uit."

Programma van de wereldkampioen veldrijden in november 2019:

SP Ruddervoorde op zondag 3 november
EK veldrijden in Silvelle (Ita) op zondag 10 november
Jaarmarkcross Niel op maandag 11 november
WB Tabor (Tsj) op zaterdag 16 november
Flandriencross Hamme op zondag 17 november
Ambiancecross Wachtebeke op zaterdag 23 november
WB Koksijde op zondag 24 november
Urban Cross Kortrijk op zaterdag 30 november

Fotocredit Veldritkrant / bron: team Corendon-Circus
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!