Thibau Nys haalt het na bloedstollende finale

Thibau Nys haalt het na bloedstollende finale

Het werd een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken bij de junioren in Gavere. In de spurt wist Thibau Nys het laken uiteindelijk naar zich toe te trekken. Yorben Lauryssen werd derde en blijft leider in de Telenet Superprestige.

Vier leiders namen al na twee ronden de wedstrijd in handen. Thibau Nys, Yorben Lauryssen, Ward Huybs en Lennert Belmans reden al snel een voorsprong van meer dan een halve minuut bij elkaar. Jente Michels was de eerste achtervolger.

Eerst leek het dat Huybs en later Lauryssen de rol moesten lossen vooraan, maar het duo pikte steeds opnieuw aan. Lauryssen stak het vuur aan de lont bij het ingaan van de laatste ronde. De junior van Callant-Dolticni nam een voorsprong van zes seconden bij het luiden van de bel.

De rest liet dit echter niet gebeuren en alles kwam met nog een halve ronde te gaan weer samen vooraan. Het ging razendsnel en het waren uiteindelijk Nys en Belmans die het uitvochten in de spurt. Belmans begon op kop, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Nys.

Yorben Lauryssen vervolledigde het podium en blijft ook leider in het algemeen klassement. Huybs moest tevreden zijn met plek vier. Jente Michels finishte na een hele wedstrijd in de achtervolging als vijfde.

Tekst Brecht Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!