Achtste seizoenszege voor ongenaakbare Dockx

Achtste seizoenszege voor ongenaakbare Dockx

Geen verrassing bij de tweedejaarsnieuwelingen. Daar was Aaron Dockx net zoals de afgelopen weken ongenaakbaar. Bij de eerstejaars toonde Viktor Vandenberghe zich het sterkste.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen blijft Aaron Dockx onklopbaar. De Belgische kampioen moest vanop de laatste startrij vertrekken, maar nam na anderhalve ronde het commando al over van Kenay De Moyer. Dockx twijfelde niet en maakte er meteen een solotocht van.

Voor de overige podiumplaatsen was het spannend tot in de laatste ronde. De Moyer opende de debatten op het militaire domein in Gavere, maar had iets te veel kruit verschoten. Daardoor ging Kenay De Bruyckere nog over de nieuweling van Balen BC naar de tweede plek. Iben Rommelaren en Sila Kuschla vervolledigden de top vijf.

Viktor Vandenberghe sterkste in de finale

Vijf leiders kwamen samen na één ronde bij de eerstejaarsnieuwelingen. Viktor Vandenberghe, Yordi Corsus, Mark Lightfoot, Iben Dhondt en Mika Vijfvinkel vochten heel de wedstrijd voor de podiumplaatsen. Vandenberghe was uiteindelijk te sterkte voor Yordi Corsus. Die man op plek twee was te laat aan de start en moest daardoor als allerlaatste starten.

De Brit Mark Lightfoot, zaterdag nog de eerste in Beringen, vervolledigde de top drie. Bij de meisjes vulden Xenna De Bruyckere, Bibi Verzijl en Febe De Smedt het podium.

Tekst: Brecht Toelen / Fotocredits TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!