Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Jens Dekker klimt uit een dal: 'Blij met nieuwe kans'

Jens Dekker klimt uit een dal: 'Blij met nieuwe kans'

De Nederlander Jens Dekker heeft nieuw onderdak gevonden bij de Nederlandse veldritformatie Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange. Ademhalingsproblemen achtervolgen hem al maanden: “Moeilijk te voorspellen waar ik sta.”, klinkt het.

Bij de junioren was Jens Dekker onklopbaar. Naast de Nederlandse, Europese en Wereldtitel, won hij ook alle veldritklassementen. Zijn overstap naar de beloften verliep moeizaam en werd overschaduwd door ademhalingsproblemen.

Die lijken door een aangepast dieet nu van de baan. “De afgelopen twee maanden heb ik beter kunnen trainen dan ik de voorbije winters gewend was”, liet Dekker, die beter trainingsweer ging opzoeken in Australië, optekenen in een persbericht. “Ik hoop in november dan ook terug te kunnen keren in de crossen. Het is moeilijk te voorspellen waar ik sta, maar ik hoop vooral een goede, constante winter te kunnen draaien.”

De afgelopen seizoenen was hij in dienst bij de gebroeders Roodhooft. Eerst bij de jeugdformatie, dan bij het hoofdteam. “Ik ben blij met de kans die ik nu heb gekregen bij Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies. Ik voel veel vertrouwen en ben blij dat ik in dit team met een goede sfeer kan proberen opnieuw een hoog niveau te bereiken.”

De overeenkomst werd zondag tijdens de openingsmanche van de Superprestige in Gieten beklonken. “Rensters als Sophie de Boer en wereldkampioene beloften Inge van der Heijden legden bij ons de basis voor hun succesvolle toekomst en ook tal van mannelijke toppers droegen ooit ons shirt”, klinkt manager Frank Groenendaal trots. “Met Jens Dekker komt nu één van de grootste veldrittalenten van de afgelopen jaren bij ons team, wij helpen hem graag in zijn streven de aansluiting met de wereldtop opnieuw te maken.”

Tekst: Brecht Toelen / Fotocredit: Wouter Toelen
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30