Thibau Nys toont zich de beste bij de juniores in Pelt

Thibau Nys toont zich de beste bij de juniores in Pelt

Teamgenoten Thibau Nys en Ward Huybs namen een goede start in de Rectavit GP Pelt en wisten deze finaal te verzilveren in respectievelijk een eerste en tweede plaats. Yorben Lauryssen werd derde.

De regen had er op het Dommelhof een nog mooier rondje van gemaakt. Na twee ronden hadden we een kopgroep van vijf bij de juniores: Del Grosso, Baers, Lauryssen, Huybs en Nys.
Met nog twee ronden voor de boeg hadden Huybs en Nys een kleine voorsprong op de jongens van Callant-Doltcini.

In de laatste ronde werkte Thibau Nys zich los van zijn teamgenoot op het modderig parcours van het Provinciaal Domein Dommelhof, en won hij voor het tweede jaar op rij de wedstrijd bij de juniores.

Nys jr. reisde de voorbije weken ook af naar Amerika en heeft de trip blijkbaar redelijk goed verteerd. Op het modderig rondje voelde hij zich blijkbaar goed in zijn sas en leek de wedstrijd goed onder controle te hebben."In de derde ronde heb ik de kop genomen en reden we met twee weg.", legde Thibau uit. "Vanaf dan was het bikkelen tot aan de meet. Ik voelde dat ik op de hellingen een klein beetje vlotter naar boven en naar beneden ging. Als ik daar in de slotronde een paar seconden kon pakken, kon ik dat wel houden tot aan de meet." En zo geschiedde.

PEL_4719 podium juniores Pelt.jpg (235 KB)

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Fotocredits TFoto-Wouter Toelen / reactie Rectavit Series




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!