AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Michael Vanthourenhout soleerde naar winst in Berencross

Michael Vanthourenhout soleerde naar winst in Berencross

Michael Vanthourenhout heeft de Ethias Cross Meulebeke gewonnen na een lange solo. Zijn teamgenoot Eli Iserbyt naderde finaal nog het dichtst en werd tweede. Toon Aerts vervolledigde het podium als derde.

Eli Iserbyt wilde zijn goede vorm ook in Meulebeke tonen en trok meteen stevig door op het snelle parcours. Maar na een val over de balkjes moest de West-Vlaming even bekomen. Mede onder aanvoering van Toon Aerts kregen we een kleiner kopgroepje, waarin Michael Vanthourenhout, die over goede papieren beschikte. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner versnelde bij de passage in de zandbak en pakte vrij snel een voorsprong van een tiental seconden. In de achtervolging speelde Daan Soete het ploegenspel en had Aerts aanvankelijk hulp van enkele ploegmaten maar uiteindelijk stond de Belgische kampioen veldrijden er alleen voor om het gat proberen te dichten. En even later had hij ook nog de teruggekeerde Iserbyt aan zijn been. Hoe hard Aerts ook zijn best deed, de kloof bleef er en Vanthourenhout soleerde naar de zege. Soete moest wel nog de rol lossen maar Iserbyt had blijkbaar nog ergens een cartouche zitten en reed weg van de Telenet Baloise Lion, om het feestje voor het team van Jurgen Mettepenningen net iets mooier te maken met een tweede podiumplek. Toon Aerts finishte vlot als derde.

Zonder de val had Eli Iserbyt misschien wel het zeil naar zich toe kunnen trekken maar alle lof voor zijn teamgenoot. "Als je een hele cross alleen vooraan rijdt, dan ben je de verdiende winnaar." aldus Eli.


De twee grote blokken bij elite heren zijn duidelijk terug te vinden in de top tien van de uitslag. 5 renners van de Telenet Baloise Lions, 4 van Pauwels Sauzen-Bingoal en eentje van Corendon-Circus, met name Tom Meeusen op een achtste plaats.

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen

Vind de alle uitslagen van de Ethias Cross Meulebeke via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031